Filtrera
Stäng

Böcker

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Drömlaxen

"Pang! Det kraftiga hugget går som en elektrisk stöt genom hela kroppen. Med darrande händer håller jag krampaktigt om det långa laxspöt. Långt där ute i forsen vältrar en ofantligt storlax. Stora svettdroppar rinner nerför min panna och allt blir till en lång gastkramning..."
192,00 kr 150,00 kr

Flugfiskefärder på Kolahalvön

Benny Lindgren presenterar en utförlig guide till det populära och omskrivna fisket, en oumbärliga kunskapskälla för de som skall åka dit eller i största allmänhet är intresserade av laxen och öringens ställning i det nya Europa.
259,00 kr

Flugharr och pimpelröding

Peter Ögren följer upp framgångarna med "Fiske på norrländskt vis" och "Fisken och flugan" med denna av levande och fascinerande skildringar av fiskefärder i Lappland sprängfyllda bok. De tidigare böckerna har rönt stor uppmärksamhet, inte minst i Norrland.
197,00 kr 150,00 kr

Havsfiske med Surprise

Drömmer du om att fånga "riktigt" stora fiskar från havets djup? Fiskar som. kämpar emot och ger dig oförglömliga stunder bakom spöt. När det hugger pekar spötoppen "ständigt" rakt ner mot vattenytan, fisken vill inte ge upp. Drömmer du om detta? Följ med ut på havsfiske på den svenska västkusten, där de stora fiskarna finns. Vi får åka med Bo Halls båt, Suprise.
360,00 kr

Havsfiskeboken

Havsfiskeboken är en heltäckande guidebok om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund. Här får du exakta positioner utmärkta på riktiga sjökort för de bästa fiskeplatserna och tips och råd för lyckade havsfisketurer. Hur kikfiskar jag piggvar? Var finns det strandnära kilomakrill och berggylta? Hur fajtas jag med kämpaglad bleka och lurar fram långa vid vraken? Hur ankrar jag på stora djup? Hur deltar jag i artjakten efter sjurygg, slätvar, blåkäft och vitrocka? Vilka tackel och metoder är bäst? Hur använder jag ekolodet? Havsfiskeboken ger svar på alla dina frågor om havsfiske från båt.
289,00 kr

Havsöringsguiden

Pelle Klippinge delar med sig av sig 48 havsöringsställen, på Öland och längs den småländska kusten.
195,00 kr

Made in Sweden Bibliografi

12 av Sveriges främsta flugbindare och 24 av deras favoritmönster. Möt tolv av Sveriges många duktiga flugbindare. De berättar om sitt flugfiske och om hur de började binda flugor. Dessutom avslöjar de två av sina favoritflugor. Made in Sweden innehåller 24 steg-för-steg-beskrivningar av flugor för harr, öring, regnbåge, gädda, havsöring och lax. 144 sidor.
349,00 kr

Skaelsaetningar (Danska)

"Skaelsaetningar" är den första boken som kommit ut på det unga och fräscha bokförlaget Blue Dot Media. Boken har rönt mycket stor framgång i hemlandet Danmark och medias positiva kritik tycks helt sakna stopp. Det är en resa med flugspö genom Danmark, Sverige, Norge, Island, Nya Zeeland, ja i princip alla de bästa länderna för att bedriva flugfiske i hela världen finns med. Text och bilder harmoniserar och bildmaterialet är långt utöver vad man brukar se i flugfiskeböcker.
499,00 kr

Storgäddor och monstermalar

Från grabbarna bakom succéfilmen Gädda the movie kommer nu en bok om fiske efter Sveriges största fiskar. Författaren John B. Eriksson är en passionerad storfiskjägare som många känner igen från den svenska sportfiskepressen där han under närmare 20 år berättat om sina möten med stora fiskar och andra drivna storfiskjägare. Johns första bok Storgäddor och monstermalar är en berättelse där han tar oss med på allt från brutalfiske efter enorma småländska malar till smygmete i intima bakvatten efter färna. Från Store Damm berättar han om Sveriges största karpar, från våra stora insjöar beskriver han popperfiske efter stridbara aspar. John tar oss också med på pillmete efter skygga rudor, fiske efter gräskarp med bladvass på kroken , slingrande ålar, enorma gäddor och riktiga storabborrar. Den inbundna boken är rikt illustrerad med färgbilder och fantastiska teckningar. Storgäddor och monstermalar har all möjlighet att bli en modern sportfiskeklassiker.
289,00 kr

Öringen i kvarndammen

Efter ett tiotal fackböcker, som behandlat de flesta grenar inom sportfisket, har författaren här låtit den rena berättarglädjen flöda. Fyrtio år som fiskereporter och vittberest sportfiskare har gett rikligt stoff. I titelnovellen berättar han om torrflugefiske efter hemmaåns storöring, i andra berättelser tar han oss med på storviltfiske i varmare hav, laxfiske i isländska älvar och bassfiske på Cuba.
217,00 kr 175,00 kr