Filtrera
Stäng
RSS

Blogg/Artiklar

Årets premiärtur på havet med galet lubbfiske | Team EL-GE Havsfiske
Jag hinner knappt skicka ner betet innan jag får ett tungt hugg, och gör ett par ordentliga mothugg. Upp kommer en lubb i tiokillosklassen. Strax därefter hugger det på Kristofers krok, och det är något riktigt tungt i andra änden. Efter en längre fight lyfter han inte in en lubb, utan två lubbar! Så här fortsätter det, vi hinner inte ens dricka kaffe. Efter ett par timmar är vi helt slut, och bestämmer oss för att byta ställe.
Havsöringsweekend på Tjörn 14-15 april
I helgen så hade vi årets första fiskehelg på Tjörn ihop med den eminente Gunnar Bergh! På fredagkvällen möttes vi upp i Gunnars hus på Tjörn. För att lära känna varandra lite bättre så dukades det fram dryck och lite tilltugg innan middagen serverades. Till middag så blev det torskrygg, räkor, kräftor, färskpotatis, grönsaker och aioli!
På flyt i väglöst land | Team-Tim
Kanoten glider mjukt upp på den mjuka sandstranden. I bakgrunden hörs det svaga bruset från den kilometerlånga fors vi nyss passerat. Det var ingen utmanande fors i den bemärkelsen. Landskapet är mjukt, böljande. Fjälltopparna runda och snälla. Långa meandrande sel avlöses sporadiskt av grunda steniga forsar. Tre unga ugglesyskon har följt oss genom forsen. Flugit mellan björkgrenarna och nyfiket gungat sina huvuden från sida till sida. Nu sitter de ett stenkast ifrån oss, förundrade över den magiska farkost som av tvåbenta djur släpas upp på älvstrandens sand i storöringens land.
Havsöringsrapport | Team-Tim
Fick ner min bästa lekkamrat från Stockholm och hyrde en stuga vid Marstrand. Båten var med, men vindarna gjorde fisket från land behagligare. Vi hittade fisken i de varmare grunda vikarna. Även trevligt kvällsfiske på stigande vatten. De flesta fiskar låg under måttet, men vi skrapade ihop ett gäng godkända med 😊 Gött med vår!
Premiär på kikfiske | Team EL-GE Havsfiske

Vår teamfiskare Henrik var tidigare i veckan ute och kollade till vikarna efter bland annat piggvaren. Något tidigt på säsongen än så länge. Så här rapporterar han:

"Var ute på säsongens första kikfiske i måndags. Vädret var fint, men tyvärr var fisket riktigt trögt. Det enda jag såg som rörde på sig var en skrubba, annars inte ett uns av liv. Är fortfarande lite väl kallt i vattnet, men inom ett par veckor bör det vara igång!

/Henrik"
 
Aprilfiske | Onda metaren

Daniel Svalsjö, även känd som "Den Onda Metaren" har varit i farten, och den här gången var det gädda som var på agendan. Det är faktiskt samma gädda på bilderna nedan, fångade med en veckas mellanrum. Första fångsttillfället uppskattades vikten till 8kg, andra tillfället så vägdes den till 8,1kg med en längd på 107cm. Båda gångerna lurades den av en abborre fiskad i mellanvattnet med en flutter ovanför. Som tafs användes en Climax Toothy Critter - en personlig favorit för Daniel. Nu är det öringen som hägrar och därefter väntar mycket mete, en fin färna till västsvenskan hade sannolikt inte skadat :)

Vi hoppas kunna rapportera mer från "Den Onda Metaren" framöver :) Fiskerapport från kusten | Team Albin
Vår teamfiskare Albin och Agne från butiken var ute på en heldags fiske i söndags. Man startade norr om Ljungskile för att fiska sig hemåt...
1:a plats på Ystadsträffen | Team Trolling
Under påsken så var det tags för trollingtävlingen Ystadsträffen där vårt Team Trolling bestående av Johan och Kibban, lyckades kamma hem 1:a platsen! Träffen startade tufft för teamet med en dryga 7 timmar lång bilfärd i snöoväder för att komma ner under skärtorsdagen. På fredagen var förutsättningarna för fisket bättre med 5-6 m/s och solsken. Teamet hade 8 hugg som resulterade i 4 landade laxar med en toppfisk på 10,3kg och 105cm. Minsta fisken 8kg och 95cm...
Havsöringspremiär | Artikel | Fiskeproffessorn
Den 1 april är ett heligt datum för västkustens alla havsöringsfiskare. Detta åtråvärda datum är sedan länge förväntansfullt inringad i almanackan. I år ser det ut som att vi för en gångs skull även prickar borstmaskens lek...