Filtrera
Stäng

Vardagsfiske | Team Gäfvert

Vardagsfiske | Team Gäfvert

Fiske behöver inte vara så komplicerat, välplanerat eller kostsamt, det behöver inte vara ett storslaget äventyr var enda gång. För det mesta finns roligt fiske runt hörnet, bara några minuter bort. Vi bor i centrala Göteborg och tycker att dessa spontana vardagsfisketurer är bland de roligaste.  Med en enkel utrustning - kanske bara ett metspö, några färdig knutna tackel och en burk mask eller ett haspelspö och en ask med några abborrjiggar.

Många gånger när suttit vid middagsbordet och snackat har vi kommit in på fiske och strax där på suttit på spårvagnen på väg ut för att testa ett nytt ställe. När Thea var yngre delade vi på ett spö, pappa fick sätta på bete, kroka av fisk och reda ut trassel medan Thea skötte fiskandet. För er som inte fiskat med era barn på det sättet kan jag rekommendera det varm, vi lärde känna varandra djupare och byggde en stark relation, dessutom blev vi fiskekompisar på köpet.

Thea pratar varmt om de fisketurer vi gjorde när hon var yngre och hon tillskriver en stor del av det tålamod hon besitter idag till dem. Krångla inte till det, ut och fiska så fort chansen finns…och ta med barnen.

Skriv en kommentar
Kommentarer
2019-10-26 14:23
Fint redogjort för essensen i att fiska, alltså glädje oavsett var och val av metod. Som fiskeguide kan jag inte annat än hålla med. Fiskar snitt 300 tillfällen under ett år och allt är inte guld men alltid lärorikt.