Filtrera
Stäng

Vac Rac Laxfiskarens bästa vän? | Punkarn

Vid laxfiske är det inte helt ovanligt att det blir en del tid i bilen, inte bara till och från älven då man påbörjar och avslutar sitt fiske, utan det kan också bli en del körning mellan poolerna. Vanliga enhandsspön går ofta bra att lägga in i bilen utan att man behöver dela dem, ovanpå baksätets ryggstöd och in emellan framsätena och toppen uppe på instrumentbrädan så är det bara att köra! Med Switch och tvåhandspön blir det värre så länge du inte färdas med en Limousin längs älven, det är här Vac Rack kommer in i bilden och räddar dagen.

Vac Rack besparar dig viktig fisketid, mer än du tror. Att hela tiden ta isär sina spön och stuva in och sedan sätta ihop kommer stjäla en hel del av din tid och framförallt tålamod om du är borta en klassisk "Norge vecka" som innefattar mycket fiske och lite sömn. Det är inte ovanligt att vi som fiskar lax har med oss rejält med grejer och att man har kanske 2-3 spön riggade, jag skulle säga att det kanske är mer vanligt att ha två upptacklade spön en ett.


Solen är på väg upp och månen vill inte gå ner, små skogsvägar i norrland, kalhyggen och ett laddat Vac Rack.

Vac rack finns i Magnet och Vacum variant, Obs se till att ytan är ren innan Vac Rack appliceras, detta för att få ordentligt fäste och undvika repor. Det är också värt att känna till att om man har dubbla spön på så kan det bli lite märken i korkhandtaget på grund utav att remmarna då blir så pass hårt spända. Ibland blir dessa permanenta och ibland går korken tillbaks och det märks inte, detta gäller också om ditt spö har ovanligt tjockt handtag.

Bild på Vac-Rac Rodrack

Vac-Rac Rodrack


Bild på Vac-Rac Combi Magnetic (Single)

Vac-Rac Combi Magnetic (Single)


Bild på Sumo Rod Rack

Sumo Rod Rack

Värstingen som har fyra oberoende sugkoppar och som passar nästan alla sorters motorhuvar även om de har olika former, detta tack vare Sumos unika och flexibla konstruktion.
African Rod rack!

En något improviserad variant av spöställ, Rymmer många spön och fungerade bra på bushroads, men jag betvivlar att det är att rekommendera att ha så många spön ihopklämda, jag var ganska nervös när detta begav sig i Senegal för många år sedan.Skriv en kommentar