Filtrera
Stäng

TFO "Power to the Angler!"| Punkar'n

Jag minns första gången jag hörde talas om TFO. Det måste vara över 15 år sedan och då var det revolutionerande att någon erbjöd grova saltvattenspön och kustspön för runt 3000kr. Jag tror att modellen som var i ropet då hette Ticrx eller något sådant. Vad som var mest intressant var att de knutit till sig Lefty Kreh (1925-2018). Jag tänkte att dessa spön måste vara grymma om de haft med Lefty i designteamet eftersom Lefty var kanske världen mest kända flugfiskare under sin livstid och en pionjär inom saltvattenflugfisket.

På denna tid jobbade jag åt Guideline som också sålde G.loomis på den tiden, så naturligtvis så var mina spön på den tiden Loomis eller Guideline. När jag började på EL-GE Sportfiske så snackades det mycket om TFO men vi plockade aldrig upp det då. Många år senare hos min vän Nick som driver en av få flugfiskebutiker i sydostasien så behövde jag ett backup spö till en två dagars tur till Pekan där siktet var inställt på Sailfish. Jag köpte ett 9' #10 som jag tror hette TICR. Detta var ett rätt billigt flugspö men med goda kastegenskaper och bra ryggrad. Någon sailfish på fluga blev det inte men jag fick några Queenfish och tappade ett flertal Cobia. Något år senare hade spöet bara blivit stående eftersom jag inte kommit iväg på något mer tropiskt fiske så jag sålde motvilligt spöet. Det ska bli väldigt kul att få in dessa flugspön i vårat sortiment, vi tror väldigt mycket på TFO och vi gissar att det framförallt är havsöringsfiskare, gäddflugfiskare och tropiska resenärer som kommer uppskatta TFO. Obs! Vi kommer även ha flugspön från TFO som passar regnbåge, öring etc. Spana gärna in produktfilmerna på Axiom II-X och Bluewater SG nedan där båda dessa modeller kommer finnas i vårt sortiment.

Skriv en kommentar
Kommentarer
2020-02-11 12:52
Bra artikel! Dessa spön låter väldigt intressanta.
2020-02-11 21:59
Kör sedan många år med Axiom, första serien, minst sagt kraftfulla spön, nackdel svingvikt men kastkanoner. Intressant om Axiom II kan matcha dessa som var designade av L.K. Bluewater kommer nog gå hem hos tropikfarare. Oavsett vilket kommer återintroduktionen av TFO på svenska marknaden bli intressant att följa. Kul om spötester blir av likt dessa hos Yellowstone Anglers.