Filtrera
Stäng

TFO LK Legacy | Punkar'n | www.el-ge.se

Såhär skrev jag under februari 2020 inför att vi skulle få våran första leverans av TFO:
"Jag minns första gången jag hörde talas om TFO. Det måste vara över 15 år sedan och då var det revolutionerande att någon erbjöd grova saltvattenspön och kustspön för runt 3000kr. Jag tror att modellen som var i ropet då hette Ticrx eller något sådant. Vad som var mest intressant var att de knutit till sig Lefty Kreh (1925-2018). Jag tänkte att dessa spön måste vara grymma om de haft med Lefty i designteamet eftersom Lefty var kanske världen mest kända flugfiskare under sin livstid och en pionjär inom saltvattenflugfisket."


Lefty kreh, bilden är ifrån klassiak boken Bluewater Flyfishing skriven av Trey Combs.

Nu är hösten här och en märklig högsäsong börjar gå mot sitt slut, Covid -19 har verkligen varit tragiskt på många sätt, en liten ljusglimt är väl möjligtvis att många människor hittat tillbaka till fisket, eller i många fall precis börjat med det denna sommar. Flugfiskevärlden har dock inte stannat av och det var bara en vecka sedan jag hörde ifrån Hanna på Flyco att det kommer en ny spöserie ifrån TFO som heter LK (Lefty Kreh) Legacy, detta lät väldigt lovande då den serie som Lefty själv designade (BVK) varit mycket omtalad och fått väldigt bra kritik under årens lopp. Än så länge vet vi inte så mycket om denna serie men förväntningarna är höga, Vi gissar att man tagit det bästa ifrån BVK och "tweakat" vissa egenskaper och uppdaterat komponenter som kork, ringar etc. Det ska bli spännande att få se/känna/kasta med dessa spön. BVK är en serie spön med mycket kraft och rätt snabb aktion, vi tror LK Legacy kommer vara det också. LK Legacy kommer finnas ifrån #3 till #8 på enhandsspöna. Det kommer även fem stycken Legacy tvåhandsspön i längder 11,6' till 13,6' i klasserna #6 till #8. LK Legacy levereras i tub med socka.

"Flipp Pallot och Lefty Kreh diskuterar flugmönster, Båda dessa legender har designat spön för TFO och tidigare i kariären hjälp märken som Sage (Lefty) och G.Loomis (Flip) Flip är mannen bakom serien Mangrove som du kan läsa mer om här: https://www.el-ge.se/tfo-mangrove-flugspo-punkarn "


Såhär beskriver TFO själva de nya spöna (det låter lovande)
"The NEW LK Legacy series is designed and built as an evolution to the BVK series and a homage to fly fishing legend, Lefty Kreh.
Designed for the intermediate to advanced caster, the fast action LK Legacy utilizes a mix of new materials that dramatically reduces the weight while creating an aggressive blend of power and strength  – excelling in presentation and distance."
Vill du veta mer om Tfo? läs då gärna denna artikel
Tfo samarbete med legenden Flip Pallot resulterade i den mycket prisvärda serien Mangrove som du kan läsa mer om här
Funderar du på att köpa ett flugspö men vet inte vilket eller till vad? läs då denna guide.
Skriv en kommentar