Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Sportex Black Arrow

Sportex Black Arrow

Har sedan en tid börjat att gå tillbaka till det lite lättare fisket efter gädda. Har inte riktigt haft det där grymma resultatet med stora gummibeten som dom flesta verkar ha!
Vet inte ifall det beror på att man inte riktigt trott på det eller om man helt enkelt fiskar kasst. Vilket fall som helst så har alla mina bästa fiskar suttit på beten mindre än 15cm så efter ett rejält övervägande sålde jag av dom flesta av mina grejer för just det tunga fisket.

Kvar fanns endast då ett lättare haspelspö som hängt med länge men kände att ett spö räcker inte alltid! Tog oftast med då mitt 10-fot långa spö som används till metet efter gädda och började kasta med det och tyckte att det kändes fantastiskt att ha ett längre spö även vid båtfiske!
Men då jag främst vill ha det spöt till enbart meta och rullen som satt på var en baitrunner så ville jag ha något annat som var lite mer lämpligt.


Så iväg och snacka men Jonathan på EL-GE Sportfiske och fick direkt hjälp med ett spö som verkade passa mitt fiske utmärkt! Spöt som jag har fått testa en period nu är ett Sportex Black Arrow 9ft 32-53g och efter ca 1 månads användande måste jag medge att spöt helt enkelt känns fantastiskt! Spöt är lätt och till en början trodde jag inte att det skulle klara av att bända gädda men känslan är hur bra som helst. Kastar för det mesta shadjiggar i viktklassen 40-70g och det är ingen påfrestning på spöt överhuvudtaget!

 
Klicka på bilden ovanSjälvklart var jag nyfiken på ifall det klara av tyngre beten och det som finns kvar i min låda av den varianten var Mcrubber. Tror dessa väger runt 110gram, inga större problem att kasta dom heller! Visst snärta det till en del i fingret när man släppte linan vid kastet men spöt kändes inte överansträng på nåt sätt. Jag vill dock påpeka att ifall man fortsätter med detta i längden så kommer det självklart att slita ut spöt snabbare! Men nu var ju inte tanken att fortsätta fiska med stora beten längre men vissa dagar måste man helt enkelt ha en mcrubber och spöt funkar även då.

Spöt har så kallat snabb action men det är inte riktig så snabb som jag trodde om man jämför med mitt andra spö som är ett Bushwacker 8ft 15-50g. Men det är inget som stör mig eller är negativt. Detta spöt har rejält med ryggrad när man väl drillar gäddan men det är även lite mjukare i toppen vilket ger riktigt bra känsla när man vevar in sina beten, minsta lilla stöt eller nafs känns i hela spöt även ett vasstrå har gjort att jag har gjort rejäla mothugg för att inse att det endast var ett skräp i andra ändan!

Så en kort sammanfattning: Spöt är helt fantastiskt lämpat för det lättare predatorfisket med beten runt 30-70gram. Spöt är starkt  och trots en klassning på ca 40grams kastvikt klarar det av mer! Sitter en storgädda på någon dag kommer man inte behöva oroar sig för att spöt inte ska orka drilla in fisken. Största fisken hittills på med spöt på 7.37kg
Text & Foto: Team Predator

Skriv en kommentar