Filtrera
Stäng

Essential Speyline - Flyt/Intermediate #10-11

Den totala taperingen på klumpen är 19m försedd med en 4m lång intermediate spets. Den primära vikten slutar dock vid 16m där baktaperingen tar vid. Baktaperingen gör det möjligt att kasta linan i ett lite större spektra. Den flyger iväg lika fint med 15m utanför toppen som vid 19m. Tack vare det så kan du reglera klumplängden efter hur mycket utrymme du har bakom dig samt hur långt du vill kasta. Det ger dig också möjligheten att använda linan på flera olika spön! Kastar du med linan runt 15-16m fungerar den kanon på ett 14-15´ spö. Använder du hellre hela klumpen gör sig linan bästa på ett 15-17´spö. Fronttaperingen på linan är lång vilket ger dig en mycket fin presentation. Fronten är dock såpass "vass" att du utan problem kan fästa en snabbsjunkande tafs om du vill komma ner lite extra. Den totala längden på hela linan är 42m vilket ger dig möjligheten att dra iväg riktigt långa kast!
Lagerstatus: Ej i lager
Artikelnr: 051205
Leveranstid: 1-3 vardagar
Fri frakt!
795,00 kr
  • Fri frakt > 300kr
  • 30 dagar öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Grym kundservice
  • Rätt priser

För ett par år sedan då de enorma stimmet utav Bonito kom in till vår västkust så fiskade jag och min vän Kong efter dessa, vi fiskade ifrån båt och hade i princip samma fluga & står ca 4 meter ifrån varandra och kastar lika långt och mot samma plats. Det som hände under dagen var att jag fick fisk efter fisk och Kong fick inte ett napp, när jag började klaga över att det var så jobbigt att veva in ännu en fisk så fick han nog. "Ge hit ditt jävla spö" efter att jag vevat in fisken så fick han mitt spö. 2-3 kast senare så Booom! Stenhårt hugg och sedan rusning, ännu en bonito  landad, denna gång av Kong men med min utrustning.
Så vart vill jag komma? Jag är övertygad om att denna dag så var rätt medicin att få flugan till "rätt" djup men också att den stannade på det djupet, för det var där fisken befann sig och framförallt, det var på det djupet den var beredd att hugga. Jag hade en Airflo Sixth Sense sjunk5 och Kong hade en fluglina med snabbt sjunkande klump men flytande runningline, han kom också ner på samma djup som mig initialt men då han började fiska hem flugan så steg den närmare ytan och där var boniton inte intresserad av att hugga. Varför? Det får vi aldrig veta.
Kanske det fina vädret, klar himmel och solsken och klart vatten gjorde fisken försiktigare och man var tvungen att komma närmare den. Då jag lånade ut mitt spö till Kong och han direkt fick fisk så använde jag hans spö och fick inte ett hugg, lustigt nog så hade han jätte bra bonito fiske med den linan bara någon vecka innan, men denna dag gick det verkligen inte. Jag tror djupet och att flugan stannade på rätt djup var avgörande denna dag, viktigare än flugvalet för jag fick på olika flugor under dagen. Amerikaner pratar ofta om att fiska i rätt "vatten kolumn" och jag tror det ligger mycket i det, ibland helt avgörande.
Vi har ett brett sortiment utav olika sjunklinor för att täcka alla tänkbara och otänkbara situationer oavsett om du fiskar regnbåge, havsöring ifrån klipporna, gädda, abborre, bonito (bevisligen) etc etc etc. Airflo Sixth Sense med sin stumma kärna är en favorit men Scientifc Anglers Frequency är också grymma och kastar oerhört bra tack vare sin tunna diameter, Rio Mainstream är också riktigt bra och har en behagligare prislapp. Fiskar du vadandes så anbefalles linkorg av något slag vi har flera modeller att välja på.
Katt tajts & sjunklina är en oslagbar kombination på Bonito eller när som helst då du vill komma ner till fisken och se magisk ut på bild.
Pro-tip! Fiska barfota så märker du om du står på linan.
Son av solen, Kong är glad igen! Soldyrkaren Kong fick låna Martins grejer, ett gammalt Lpxe i klass #6 riggad med en Airflo sixth sense sjunk 5. Två kast senare var spöet böjt och backingen på väg ut.
Specifikationer
Attribute nameAttribute value
FabriksöglaNej
Skriv din egen recension
*
*
Dålig
Utmärkt
*
*
*
Specifikationer
Attribute nameAttribute value
FabriksöglaNej