Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Teamfiskarna får grov havsöring i Skåne | Punkar´n | www.el-ge.seVåran duktiga Team fiskare Tim var nere och körde lite havsöring tillsammans med Agne från firman och vår teamfiskare Albin.

Det tidiga vårfisket kan vara lite av ett "hit or miss" fiske, ibland stendött, ibland någon trött utlekt fisk och ibland en proppmätt "Öresundare".Tim återfinns alltid på skånekusten under det tidiga vårfisket och har lagt många timmar där, och dragit en hel del fisk igenom åren. Just denna dag valde han att köra med sitt gamla hederliga Sage "One" i 9' #6 (modell utgått) ett snabbt spö men med bibehållen känsla. Den rulle han använde var en Lamson velocity (utgått) och linan var en Coastal slow intermediate (självklara valet) i ändan av tafsen satt en grå spey räka.

Som ni ser på bilderna så är det en rätt lugn dag gänget är ute och fiskar, och då kan en diskret speyräka i neutral färg vara det som gäller, även ett klokt val att köra med #6 spö och man kan med fördel använda en 12' tafs för att inte skrämma fisken då det är lugnt. Trots det lugna vädret så lyckades Tim väl, han var förmodligen hjälpt av sitt val av utrustning och fluga, sitt kunnande och lokalkännedom samt att han hade ett "tak" på himmelen, dvs att det var molnigt, det hjälper ofta och gör fisken lite mindre skygg. Om man fiskar när det är strålande sol och så lugnt som ni ser på bilderna, då kan fisket vara extremt svårt!
Motsvarigheter och förslag på utrustning som motsavarar Tims äldre prylar.
Spö:
Sage One 9' #6 finns inte mer, Men en värdig ersättare är Sage X 9'#6 med fighting but. Föredrar du ett ännu mer kust anpassat spö så är Sage salt Hd i 9'#6 eller 9' #7 ett bra val! Gillar du riktigt snabba spön och är Sage fantast så satsa då på ett Igniter 9' #6 eller 9' #7.
Vill du veta mer om Sage och deras historia kring saltvattenspön? klicka då här:
Rulle:
Lamson velocity har utgått, men samma bromssystem återfinns i Lamson övriga rullar. En motsvarande rulle idag skulle kunna vara Lamson Speedster S eller Lamson Guru GS5. Vill du ha samma bromsystem men betala lite mindre? satsa då på den gjutna modellen Liquid, där får du mycket rulle för pengarna!
Mer info om Guru GS5 hittar du här: https://www.el-ge.se/nya-lamson-guru-gs5-punkarn
Nyfiken på Lamson speedster S? klicka här: https://www.el-ge.se/lamson-speester-s-och-speedster-s-hd-punkarn
Guideline Coastal Evolve slow intermediate, Grym lina med många anhängare! det självklara valet för det tidiga fisket.
här kan du läsa mer om denna grymma lina
Här är några av mina egna tips för kustöring i kallt vatten:


Skriv en kommentar