Filtrera
Stäng

Team EL-GE Havsfiske | Bröderna Estlings start på året.

Team EL-GE Havsfiske | Bröderna Estlings start på året.

Bröderna Estling har fått i sin båt och börjat sitt fiske ute på vraken. De var ute på sin premiärtur för ett par veckor sedan där de rapporterar att fisket var trögt ute på vraken. De skriver själva:

"I samband med att vi sjösatte båten passade vi även på att göra en lite kortare vraktur. Fisket var riktigt trögt på förmiddagen, men när solen trängde fram strax efter lunch började blekan att hugga. Torsken lös dock med sin frånvaro, den blir förhoppningsvis mer talrik på vraken under april."

 

 Under tiden har en av bröderna fiskat andra arter. Henrik var i veckan ute på kollade efter Piggvar i vårsolen och visst hittade han fisk.

"Jag var ute på en eftermiddagstur idag och försökte mig på lite piggvar. Jag var på insidan av Orust och körde vadfiske på grunt vatten. Jag sökte mig till läsidan, där låg vattnet stilla trots lite vind. Solen var framme och vattnet klart, så det räckte med ett par polariserande solglasögon för att kunna se botten. Jag sökte igenom ett par vikar men det fanns inte mycket liv. Plötsligt ser jag konturerna av en fin piggvar, det var nästan så att jag missade den. Den ligger på knappa meterns djup. Jag skickar ner en blåvit shadjigg, den hinner nästan inte ner förrän ett stort gap slukar den. Upp kommer en piggvar på 2.5kg, riktigt kul!", skriver Henrik.

 

Skriv en kommentar