Filtrera
Stäng

Tankar vid städet

Tankar vid städet
Tankar vid städet...näe nu ljuger jag, jag står på jobbet och tänker på vad jag brukar tänka på då jag fiskar. Så vad tänker jag på? En hel del, men ofta hur man skulle kunna få flugan att röra sig bättre. Men vad är då bättre? Finns det något som är bättre rörelse? Jag tror det.

Samtidigt så finns alla dessa klassiska flugor bundna med fjäder som inte rör på sig för fem öre typ som den grymma harrflugan Deep Purple eller Mickey Finn på öringen mfl, de ser helt "döda" ut i vattnet men fångar mängder med fisk. Kanske är det mest att det känns bättre att knyta på en fluga som simmar fint. Man pratar ofta om att få flugan att pulsera, det ända djur jag vet som pulserar ordentligt är maneter så varför ska flugan göra det?

En del menar att det "trycker vatten" dvs skapar vibrationer och på så vis dels lättare upptäcks av fisken och kanske även retar den mer. Teorierna är många då det gäller flugans form, färg och rörelsemönster och av mina egna erfarenheter så finner jag att det verkar kunna finnas tillfällen då allt detta är av stor betydelse och så har vi de där gångerna då det verkar ha noll betydelse.

Oavsett så är det roligt att experimentera med olika flugbindningsmaterial för att få fram det egenskaper på flugan en själv tror är "giftiga" för sitt fiske. Nuförtiden har mitt bindande blivit lidande och flugor har jag gott om, men efter varje fisketur så har jag en ny ide' på hur jag vill förändra och för hoppningsvis förbättra en fluga, eller kanske en ide' om ett helt nytt mönster.
Vad som skulle bli 1 av fem Sailfish flugor jag band till en kompis. Vi får se om det inte kan bli lite flugbindning nu under den mörka årstiden.
Skriv en kommentar