Filtrera
Stäng

Tackeltips för Bombarda

Tackeltips för Bombarda
Ett litet tips från oss i havsöringstider hur du kan använda bombarda. Ursprungligen publicerat våren 2010...

Nu är våren här och havsöringsfisket är i full fart på västkusten. Borstmaskleken pågår för fullt i vikarna och vårt kära silver kan vara rejält selektiva med födan. Nu kan det vara ruggigt effektivt att fiska med ett bombarda. Bombarda tacklat med en borstmaskimitation eller med gulpmask, som spinns hem sakta eller driftande.
När borstmaskleken är över eller om man inte har någon borstmaskimitation så kan man tackla upp med en annan typ av fluga, T.ex. en räka eller fiskimitation, eller varför inte med lite sill(en tunn strimla från buken) eller en kokt räka. Bombardaflöten finns som flytande, sjunkande & intermidiate(Sjunker till ett visst djup sakta). Ett exempel på hur man kan tackla upp ett bombarda med en fluga.Några flugor att testa:
Borstmaskimitationer är nog den bästa flugan under borstmaskleken.
Räkimitationer som T.ex. Pattegrisen är en grymt bra allroundfluga.
Fiskimitation som T.ex. Mickey Finn, Thundercreek som med fungerar under hela året.

Mete: Byta ut flugan mot en enkelkrok som agnas med T.ex. Gulpmask som efterliknar en borstmask, och sprider en doft flesta fiskar inte kan motstå. Naturligt agn som tunna strimlor av sill eller hel stagg. Man kan även testa kokta räkor.Vi på EL-GE önskar er ett grymt skitfiske.
Skriv en kommentar