Filtrera
Stäng

Snart öppen vattenväg mellan tre sjöar | Fiskejournalen

den 21 mars 2019

Nu har vattnet stigit i Tranås Energis senast byggda faunapassage och det är bara grönskan och fiskarna som fattas. Båda dyker förhoppningsvis upp framåt våren, och fler spännande projekt är på gång!

Innan man är helt klara i Forsnäs ska vissa biotopvårdande åtgärder göras i den naturliga sträckan av fiskvägen, för att underlätta för fisken att ta sig fram.

Sedan är det dags att ta tag i nästa projekt och anläggningen som står näst på tur är vattenkraftstationen i Visskvarn. Även här ska en faunapassage i form av fiskväg byggas och på så sätt göra det möjligt för Sommenöringen att ta sig uppströms vattensystemet, och tillbaka igen. Bygget sätts igång till hösten och blir klart innan årsskiftet.

Även här ska en faunapassage i form av fiskväg byggas och på så sätt göra det möjligt för Sommenöringen att ta sig uppströms vattensystemet…


Sedan finns bara ett hinder kvar innan målet om öppen vattenväg mellan tre sjöar är uppnått. Det är den gamla kvarndammen i Oppeby, en bit från Forsnäs. Just nu pågår förstudier och under våren sker samråd med Länsstyrelsen för att hitta den bästa lösningen som gör det möjligt för fisken att passera.

Vill du se fler bilder från Tranås Energis anläggningar? Kolla gärna in på Tranås Energis instagram!

Skriv en kommentar