Filtrera
Stäng

Simon Gawesworh ifrån RIO (vadning) film no: 2 | Punkarn

Simon Gawesworh ifrån RIO (vadning) film no: 2 | Punkarn
Att vada efter bonefish kan vara oerhört krävande då du måste komma tillräckligt nära för att kunna göra ett precist kast. Ju längre ifrån du är desto svårare att pricka rätt särskilt om det blåser rejält och det är "cruisande"fisk du kastar på. Samtidigt som att är du för nära så finns risken att den ser dig och blir skrämd. Ett annat problem som kan uppstå om du är för nära fisken är att det är svårt att kasta för du lyckas inte spänna upp spöet ordentligt p.g.a att du inte har tillräckligt med fluglina utanför toppögglan. En sådan situation hände i Honduras på en turtle grass flat, från ingenstans dök ett enormt stim bonefish upp bara ett par meter framför mig så jag fick backa för att ens kunna kasta, så nära var jag!  Jag tror den kraftiga vinden gjorde att jag kom så nära dem utan att skrämma dem, men det var också delvis vinden som gjorde det så svårt att se dem, särskilt på turtle grass.

I denna video använder Simon Gawesworth Rio Quickshooter som har en lite kortare och kompaktare klump, jag kan tänka mig att för den som vadar mycket, och fiskar platser som är svåra att "läsa" tex Turtle grass, eller djupare flats eller dagar med moln/regn kommer ha glädje utav denna. Detta eftersom du då måste komma mycket närmare fisken innan du ens ser den och då är det bra om spöet laddar bra även med lite lina utanför spötoppen. Fiskar du ifrån båt eller är erfaren så fixar du det förmodligen ändå och kan hålla dig till Rios "vanliga" bonefish lina med längre klump. Den längre klumpen ger dig bättre "pick up" dvs du kan lyfta mer lina och lägga om kastet på fisk som flyttar sig, den längre klumpen kan också vara en stor fördel om du fiskar ifrån båt då du kan se och upptäcka fisk längre bort och du kan kasta på den utan att behöva komma så nära att du riskerar att skrämma den.

Bild på RIO Bonefish Quickshooter WF5 

Vi har både linor och tafsar ifrån RIO till detta fiske men självklart finner du även Bonefish prylar ifrån både Scientifc Anglers och Airflo i vårat sortiment.
Kolla gärna in våran sektion "tropiskt flugfiske" som ligger under fliken "flugfiske" i webshoppen.
Skriv en kommentar