Filtrera
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR
Stäng
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR

Studiebesök på Simms

Studiebesök på Simms

SIMMS / Gore-Tex® 

Vi på EL-GE Sportfiske har vid ett flertal tillfällen besökt Flyfish Europe A/S som har agenturen för SIMMS, SCOTT, SCIENTIFIC ANGLERS, LOON & WATERWORKS/LAMSON när de hållit utbildning på sitt huvudkontor strax utanför Oslo, Norge. Lärorika dagar där den information och kunskap som förvärvats definitiv sätter oss i främsta ledet när det gäller kunskapen om SIMMS produkter och Gore-Tex® som material. Man kan snabbt konstatera att det finns allt för många butiker och människor som utger sig för att "kunna" dessa produkter och material, men sanningen är den att man egentligen sprider ut information som snarare handlar om vad man "tror" är sant. För att bättre kunna erbjuda högsta möjliga service till våra kunder och undvika felaktig eller vilseledande information valde vi att vara med på denna utbildning.

Nedan finner du läsvärd och nyttig information oavsett vilket märke man vill ha på sina vadarbyxor, vadarskor och fiskejackor. Men framförallt är det information som riktar sig till er som äger en eller flera SIMMS produkter, funderar på att köpa SIMMS eller vill veta mer om Gore-Tex® membranet.Kvalité, passform och service

SIMMS säljs inom hela Europa och Ryssland via Flyfish Europe A/S, Norge. På deras huvudkontor finns även ett servicecenter installerat som helt saknar motstycke i Europa. Det är skapat och designat av folk i från SIMMS U.S.A. tillsammans med representanter från Flyfish Europe A/S. Vi kan inte annat än summera det vi fått se av denna, i övrigt hemliga, avdelning, som ruskigt imponerande. Härifrån sköts all service, reparationer och garantiåtgärder. Ett par vadarbyxor som kommer in får först en grundlig bedömning kring vilka åtgärder som skall göras. Därefter lagas mindre hål, så små att det många gånger inte ens påverkar byxan eller orsakar läckage. Men alla dessa hål lagas. Eventuellt större hål eller tejpade sömmar som släppt, lagas med för ändamålet avsedda produkter. Byxorna hängs på torkning och dagen efter trycktestas de för att se om där fortfarande finns läckage. Om så är fallet upprepas proceduren. Men man byter även ut neoprensockan om så krävs, gravelguards, lagar dragkedjor, man går igenom allt och det som behövs, åtgärdas. Det samma gäller oavsett om det rör sig om vadarskor, en fiskekeps eller vadarbyxor. Alla produkter som bär SIMMS logon får samma fantastiska genomgång. Mer och viktig information kring detta följer längre ner i texten.

Varför då välja SIMMS och Gore-Tex® ? Om inte den nämnda servicen vore nog, så köper man en fantastisk passform, snygg design, kvalité och hållbarhet. Men att äga och använda en SIMMS produkt med Gore-Tex® logon på, innebär också att man köpt en känsla, en upplevelse och en identitet med de bästa flugfiskarna och flugfiskeguiderna i världen. Flugfiske är mode!


Information om SIMMS produkter


Det finns såklart tusentals saker att nämna om SIMMS produkter. Efter den utbildning vi genomgått och den information vi fått av Flyfish Europe A/S, har vi valt att informera om följande.

Viktigt att veta är att Flyfish Europe A/S endast tar hand om SIMMS produkter som köpts i en butik inom Europa. Har du alltså köpt en SIMMS produkt utanför Europa, så kommer du inte få någon hjälp här hemma, inte ens om din närmsta sportfiskebutik tar hand om din produkt. Flyfish Europe A/S kommer ändå inte åtgärda produkten eller utföra någon som helst service, inte ens mot betalning. Eller som man uttryckte det:

- Om du vill ha din lokala sportfiskebutik i New York, så får du även vända dig till din lokala sportfiskebutik i New York när du har frågor eller problem. Vi skall hjälpa våra kunder här i Europa. Att som slutkund köpa lokalt innebär ökad trygghet och service, det borde ju vara värt några kronor extra.

Flyfish Europe A/S ger alla SIMMS kunder samma fullvärdiga service. Detta innebär att oavsett om du som kund är tjenixens med ägaren av "jättestora sportfiskebutiken AB", eller handlat dina prylar hos "pyttelilla mini mini butiken långt ut i ingenstans", så kommer det du lämnar in för service att få samma behandling och kösystemet är det samma för alla kunder.

Idag har man en extremt noggrann, professionell och snabb kundservice hos Flyfish Europe A/S. Generellt tar det två dagar från det att ett par vadarbyxor anländer tilldess de lämnar servicecentret i Norge. Snabbare kan det inte gå. Trots allt så tar det byxorna ett dygn på sig att torka mellan testerna. Behövs grundligare service, exempelvis om ett par neoprensockor skall bytas ut, blir tiden något längre. Men regeln kvarstår alltid, ingen särbehandling, lika för alla.

När det gäller SIMMS produkter som bär Gore-Tex® logon så lever garantin om material och konstruktionsfel så länge produkten inte är totalt utsliten och därmed uppnått sin maximala livslängd.

Köper man SIMMS så köper man extremt hög kvalité, markandens bästa service, fantastisk passform, design och en produkt som kommer hålla länge. Men inga produkter är "skottsäkra". Även de bästa av produkter kan gå i sönder om de används felaktigt. Krockar du med en Volvo så kommer den att paja, ledsen med detta är sanningen. Sätter du en 4/0 trekrok i dina vadarbyxor så kommer det att börja läcka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Information om Gore-Tex®
.

När det gäller den utbildning och information som vi fått kring Gore-Tex®, så ledes denna av Mikeal Canderherd från W.L. Gore & Associates Inc. i Mölndal, Sverige. Det finns så otroligt mycket att snöa inpå kring detta unika material och historien är hisnande att ta del av. Men, låt oss helt enkelt fokusera på varför SIMMS valt att använda just Gore-Tex® i många av sina vadarbyxor och fiskejackor.

Gore-Tex® har den absolut främsta kunskapen när det gäller vattentäta och andandes membran till kläder. Inget annat märke eller membran på marknaden kan idag kombinera så hög andningsförmåga med vattentäthet. Dessutom är membranet biologiskt kompatibelt, vilket innebär att det aldrig åldras. En kombination som gjort att man idag bland annat använder Gore-Tex® membranet inom hjärt- och kärlkirurgi. Att det dessutom är så slitstarkt och hållbart att det idag är kläder med Gore-Tex® membran som används av allt från avancerade militärstyrkor till Polis, räddningstjänst och brandmän, är knappast något som talar emot att detta även är det bästa man kan använda i ett par vadarbyxor.  Mikeal Canderherd uttryckte det hela mycket väl när han sa att:

- Människor upplever aldrig komfort, man upplever avsaknad av komfort. Är man blöt och fryser, upplever man detta som något negativt, är man däremot varken blöt eller kall, så lägger man inte märket till detta.

Vi skulle kunna mata på med information om att det går 1,4 miljarder små mikroporer på en kvadratcentimeter Gore-Tex® membran. Att varje por är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, men 700 gånger större än en vattenmolekyl (därför släpper membranet ut den svett som förångas av din kroppsvärme, men inte in vatten). Vi skulle även kunna tala om att Gore-Tex® membranet tål temperaturskillnader från -250 grader till +250 grader Celsius. Vi skulle även kunna tala om att Gore-Tex® har de mest avancerade testerna och är den firma inom outdoor konfektion som återinvesterar mest pengar i sin produktutveckling. Vi skulle även kunna berätta för er om hur enkelt det är att sköta om sitt Gore-Tex® plagg och därmed öka livslängden på det, men allt sådant hjälper vi er med när ni valt att handla era SIMMS produkter av oss. Då skall vi verkligen bistå med den nyförvärvade kunskapen vi fått.Text & Foto: Emil Lööv & Niclas Andersson

Skriv en kommentar