Filtrera
Stäng

SIGHTFISKAD LAX PÅ KUSTEN | EL-GE Sportfiske

SIGHTFISKAD LAX PÅ KUSTEN | EL-GE Sportfiske

Jonathan från Göteborgsbutiken var tidigare i veckan ute och nattfiskade havsöring, ett fiske som givit goda resultat den senaste månaden.
Fisket bedrivs för det mesta i grunda vikarna när det är klar himmel och gynsam månfas. Då det finns möjlighet att se fiskarna "ploga" i ytan, och således fiska på dem.
Natten som förlöp var det stundtals riktigt bra fiske med en hel del öringar runt kilot, men pricken över i saknades.. När solens första strålar nådde vattenytan så började havet bokstavligen koka av all aktivitet som rådde, det var då han fick syn på jätteploggen ett hundratal meter bort. Han såg att fisken strök längs med djupkanten, ganska snabbt insåg han att han stod  perfekt i position och att fisken var i sakta mak påväg mot honom.
 
Erfarenheterna har lärt honom att det i regel är bara att stå kvar i såna här situationer och tålamod brukar tillslut betala av sig. Sagt och gjort, han stod och iaktog fisken när den långsamt och beslutsamt tog sig allt närmare honom. 
Efter ett litet tag var fisken tillräckligt nära för att Jonathan skulle kunna presentera flugan på ett bra sätt, sagt och gjort han fick till ett enligt hans utsago ett "perfekt kast". Flugan landade en meter framför laxen med utsträckt tafs, och 5 sekunder senare såg han sin fluglina vina ut mot horisonten. Han hann tvivla både 1 och 2 gånger både på flugkrok och hur hans 0,28 tafsspets skulle hålla ihop, men det gick vägen tillslut. Han ständiga vapendragare Peter kunde efter en halvtimme gå ut och landa en helt slutkörd lax på hela 83 cm!
Han hälsar också att flugan som är på bilden är den som gett bäst resultat för han, de senaste veckorna.
Happy days!
Skriv en kommentar