Filtrera
Stäng

Semperfli

Brittiska Semperfli är ett företag som specialiserat sig på att ta fram flugbindningsmaterial av högsta tänkbara kvalité. Detta är utvecklarna av den oerhört populära Nano Silk bindtråden men i deras stora utbud finner du alla tänkbara typer av bindmaterial.

Beställ ditt flugbindningsmaterial från Semperfli av oss online - enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Semperfli Nano Silk 30D 18/0

Nano Silk 30D 18/0 från brittiska Semperfli är bindtråden för dig som binder små flugor och vill ha en bindtråd som är anpassad för just det, och detta utan att den blir svag! Detta är även bindtråden för flugbindaren som vill ha en bindtråd som bygger så lite volym som möjligt. Semperfli Nano Silk bindtrådarna har blivit många professionella flugbindares favorit bindtråd, detta tack vare egenskaper som att den är otroligt stark, den är väldigt tunn och den lägger sig platt när man binder med den. Med tanke på att Nano Silk 30D 18/0 är så pass stark finns det stora möjligheter till användning av tråden när man binder riktigt små till flugor upp till mellanstorlekar. Det går även att dela på tråden vilket gör den till en otroligt fin bindtråd att göra dubbingöglor till både riktigt små och mellanstora flugor. Att bindtråden lägger sig platt när man binder med dig gör också att man kan binda med väldigt många varv utan att tråden bygger för mycket volym. Om man tvinnar tråden moturs så blir tråden platt och då även mycket lätt att splitta. Tråden består utav femtio stycken små trådar som är ihop tvinnade för att skapa denna mycket starka bindtråd. Den är tvinnad 100 varv per meter för att hålla ihop tråden. Semperfli Nano Silk är 10 gånger starkare än rostfrittstål i motsvarande diameter!
Lagernivå:
Från 59,00 kr

Semperfli Plush Chenille 15mm

Plush Chenille från brittiska Semperfli är ett bindmaterial som är oerhört populärt världen över. Denna chenille går utmärkt att använda till märlor, blobs, kroppar till större streamers, fritz m.m. Materialet har en spunnen kärna så att den inte bryts av eller tappar fibrer. Plush Chenille är även designad för att inte vara för "tjock" så att man kan binda in den tätt vilket ger en tight och buskig fluga. Ett grymt trevligt chenille vi varmt kan rekommendera!
Lagernivå:
Från 49,00 kr

Semperfli Straggle Legs

Straggle Legs från brittiska Semperfli är en typ av chenille som är perfekt att använda som ben och hackel. Detta material skapar ben till dina flugor bättre än någon annat syntetiskt material på marknaden. Straggle Legs har en ultratunn kärna med 16mm långa trådar som sticker ut. Däremot är detta material betydligt mer mångsidigt än vad namnet är. Du kan använda Straggle Legs även som hackel till våtflugor, bygga kroppar och thorax m.m. Det som skiljer Straggle Legs och Straggle String ifrån varandra är att Stragle Legs trådar är längre och mer isär spridda än på Straggle String. Varje spole levereras med ca 6 meter material.
Lagernivå:
Från 49,00 kr

Semperfli Nano Silk 50D 12/0

Nano Silk 50D 12/0 från brittiska Semperfli har blivit många professionella flugbindares favorit bindtråd, detta tack vare egenskaper som att den är otroligt stark, den är väldigt tunn och den lägger sig platt när man binder med den. Med tanke på att Nano Silk är så pass stark finns det stora möjligheter till användning av tråden när man binder riktigt små till flugor upp till mellanstorlekar. Det går även att dela på tråden vilket gör den till en otroligt fin bindtråd att göra dubbingöglor till både riktigt små och mellanstora flugor. Att bindtråden lägger sig platt när man binder med dig gör också att man kan binda med väldigt många varv utan att tråden bygger för mycket volym. Om man tvinnar tråden moturs så blir tråden platt och då även mycket lätt att splitta. Tråden består utav femtio stycken små trådar som är ihop tvinnade för att skapa denna mycket starka bindtråd. Den är tvinnad 100 varv per meter för att hålla ihop tråden. Semperfli Nano Silk är 10 gånger starkare än rostfrittstål i motsvarande diameter!
Lagernivå:
Från 59,00 kr

Semperfli Kapok Dubbing

Kapok Dubbing från brittiska Semperfli är en naturdubbing med ihåliga fibrer som tack vare sin otroligt låga vikt och fina flytförmåga passar utmärkt till torrflugor. Lägger man in Kapok dubbingen i en dubbingögla, spinner och sedan lindar på kroken så får man en ökad flytkraft. Dubbingen passar även mycket fint att använda till nymfer. Kapok dubbing är en naturprodukt som kommer från Ceiba Pentandra, även kallat bomullsträd. Fibrerna står emot fukt, torkar snabbt, är tåligt och är naturligt ihålig. Kapok har en standardlängd på 1,8mm med en diameter på ca: 0,03mm
Lagernivå:
Från 49,00 kr

Semperfli Straggle String

Straggle String från brittiska Semperfli är en typ av chenille som är perfekt att använda som ben och hackel. Detta material skapar ben till dina flugor bättre än någon annat syntetiskt material på marknaden. Straggle String har marknadens tunnaste kärna när det kommer till Micro Straggle garn. Däremot är detta material betydligt mer mångsidigt än vad namnet är. Du kan använda Straggle String även som hackel till våtflugor, bygga kroppar och thorax m.m. Det som skiljer Straggle Legs och Straggle String ifrån varandra är att Stragle String trådar är kortare och sitter tätare än på Straggle Legs samt att den är utrustad med UV trådar. Varje spole levereras med ca 6 meter material.
Lagernivå:
Från 49,00 kr
Visar 6 av 6 produkter