Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Scott F-Series 2019 | Punkarn

Scott F-Series 2019 | Punkarn

Scott är ett utav våra favorit premium märken och de ligger inte på latsidan utan levererar en ny retro serie i glasfiber som kort och gott kallas F-series. Sedan några år tillbaka så har glasfiberspön fått något utav en liten renässans. Idag finns märken som Tim Rajeffs Echo som gör glasfiberspön i hela registret ifrån smygfiske på öring till glasfiberspön i klass #12 för Tarpon och numera nedlagda Seele flyrods hade också glas spön för alla möjliga fisken, ända upp till klass 14 har jag för mig. Scott har dock valt att ha sin nya glasfiber serie i lätta klasser endast, och förklaringen till det finner vi förmodligen i detta påstående ifrån dem själva:

"There’s a good reason we continue to design and handcraft glass fly rods-it’s because we think glass is the best material available for casting at very close range, for enjoying the feel of small fish, and for just having a blast doing it."

Den nya F-series kommer komma i:

6,2' #2
5,8' #3
6,6' #3
7,2' #3
7,2' #4

Som ni ser är samtliga av dessa spön menade att klara av de försiktigaste presentationerna och de tunnaste tafsarna på kortare distanser.
Scott förklarar vidare:

"And, even though you can cast them a lot farther, these rods are optimized to cast beautiful accurate loops under 20 feet"Det fina med dessa spön är att du kan med bara några fot lina utanför spötoppen ladda spöet och kasta och presentera flugan försiktigt för en fisk i en bäck som inte är mer än en famn bred, detta är något som skulle vara väldigt svårt med ett snabbt spö i grafit. Man kan inte säga att F-series är "allround" men det kan vara ett bra komplement om du tex redan har ett Scott G 9' #5 eller ett Flex 9' #5 som allround spö och ett Radian 9' #6 för streamers och blåsiga dagar. För många i den äldre generationen erbjuder även F-series en tidsresa tillbaka till glasfiberns "heydays" och för oss som inte var med på den tiden får vi nu möjlighet att känna hur det verkligen är att fånga fisk med ett snyggt och välbyggt glasfiberspö.Glasfiber, inte bara för fina presentationer, I Scott premium saltvattenserie finns ett 8,4' spö i klass #15 för den sista utmaningen på fluga, dvs "Bluewater". Detta spö är ett hybrid spö med en glasfiber/grafit mix för maximal hållbarhet. Bluefin Tuna på fluga? då är detta spöet för dig. Vår Teamfiskare Peter Alexandersson hade med sig detta till Lofotens nu kanske hetaste destination "Å" där han sulade ut sina överfeta fiskimitationer och drog både grov sej och hälleflundra på fluga.

Skriv en kommentar