Filtrera
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR
Stäng
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR

Sammanfattning av fiskeåret 2018 | Team EL-GE Havsfiske

Sammanfattning av fiskeåret 2018 | Team EL-GE Havsfiske
2018 kommer att kommas ihåg som ett märkligt år. Fantastiskt väder och många vindstilla dagar, men väldigt ojämnt fiske. Året börjades och avslutades med vadfiskepass, med en hel del pass därimellan.
Det har varit extremt skralt med piggvar, däremot har det funnits väldigt gott med tunga. Tack vara det varma vattnet var tungan på plats långt in i september. Största tungan för året vägde knappa 900g. 
Första djupfiskepasset blev i april och då hade vi riktigt bra fiske, framförallt efter lubb. Många fiskar på över 10kg med dryga 13kg i topp. När värmen kom blev fisket sämre. Vi hade till och med ett bompass på djupen (bortsett från några blåkäxor) vilket i princip aldrig har skett tidigare.
Nästkommande pass letade vi oss ut på djupare vatten, kring 400-500 meter, och här var det helt fullt med stor fisk och vi hade det bästa lubbfisket för året. Vi var ute på långafise i slutet av augusti och hade riktigt fint fiske med toppfiskar på 14,15 och 19kg. Jag fångade även en riktigt fin vitrocka på 11kg+. Detta blev snopet nog vårt sista djupfiske för året då hela september och oktober blåste bort.
Vi har även lagt en hel del tid på vraken i år men med väldigt skralt resultat. Vissa dagar har det varit helt tomt på vraken, medan det andra dagar har funnits lite ströfisk. Även här har vi haft bäst fiske på de absolut djupaste vraken.
Största torsken för i år blev aldrig större än 6 kg. Även sejfisket har varit dåligt i år. När vi väl har stött på sej så har det följt samma mönster, alltså ute på väldigt djupt vatten. Bäst sejfiske hade vi ovanför bergstoppar på kring 420 meter.
Det har även blivit en hel del kustnära fiske, framförallt efter gylta. Det fisket har ihållande varit helt lysande med mängder av berggylta och väldigt många fiskar över kilot. Makrill har det stundtals funnits väldigt gott om, men framförallt väldigt liten fisk. De riktigt stora makrillarna har lyst med sin frånvaro.
 
Nu hoppas vi på ett inte riktigt lika varmt 2019 och med svaga vindar. I år tänker vi utforska ännu djupare vatten i helt ofiskade områden. Tänker även göra lite satsningar på vrakfiske, pillefiske och även några vadpass. Om det blir lite is kanske man även kommer ut på Gullmarn.
 
Skitfiske, Team EL-GE Havsfiske!
Skriv en kommentar