Filtrera
Stäng

Rösta för fisken i EU-valet | Sportfiskarna

den 23 maj 2019

oresund_800
Foto: Sportfiskarna / Utgången av EU-valet kan få mycket stor påverkan på miljöarbetet inom unionen.


Sportfiskarna tipsar om några olika sätt att få bättre koll på var partierna står i olika frågor inför EU-valet.

RäddaÖstersjötorsken.nu -Så tycker partierna om fiskepolitiken
På kampanjsidan RäddaÖstersjötorsken.nu har Stiftelsen BalticSea2020 tagit in de olika partiernas ståndpunkter om fiskepolitiken: ”Rädda östersjötorsken har bett Sveriges toppkandidater från respektive parti att skriva en artikel om deras partis syn på EU:s fiskepolitik och Östersjöns viktigaste rovfisk – torsken.” Läs toppkandidaternas artiklar här: RäddaÖstersjötorsken.nu.

oresundstorsk_800
Foto: Knuts Conny / Torsk från Öresund där trålförbudet gör att det fortfarande finns torsk idag.

Paneldebatt om fiske- och jaktfrågor på Tullgarn 24 maj
På fredag 24 maj arrangeras ett forum med paneldebatt om jakt- och fiskefrågor inför EU-valet. Forumet som hålls på Swedish Game Fair på Tullgarn är därmed ett bra tillfälle för att få mer information om hur deltagande partier tänker i jakt- och fiskefrågor. Lyssna på när EU-kandidaterna diskuterar och debatterar om hur de och deras partier tänker arbeta för att lösa problem som finns och säkerställa att beslut fattas på rätt nivå. Debatten leds av Bo Sköld, generalsekreterare, Svenska Jägareförbundet och Nils Ljunggren, regionchef Sportfiskarna region Mitt.
Plats: Stora scengräsmattan framför slottet på Tullgarn.
Tid: 11.45-12.30
Läs mer här: Paneldebatt EU har stor påverkan på jakten och fisket i Sverige.

Här är partierna som är bäst och sämst för miljön
Naturskyddsföreningen, som i många frågor är en nära samarbetspartner till Sportfiskarna, har gjort en granskning av hur våra EU-parlamentariker har skött sig under nuvarande mandatperiod när det gäller olika miljöfrågor: ”Naturskyddsföreningen har granskat vilken miljöpolitik de svenska EU-parlamentarikerna faktiskt drivit de senaste fem åren. I den nya rapporten framträder en tydlig bild: skillnaderna mellan parlamentarikerna är stora. Samtidigt som några varit blåslampor och starka miljöröster har andra gått åt motsatt håll och varit bromsklossar för en progressiv miljöpolitik.”
Observera att vissa av dessa parlamentariker nu bytts ut så man kan exempelvis inte alltid rösta på just de kandidater som får ett gott betyg.
Läs Naturskyddsföreningens sammanställning här: blåslampor eller bromsklossar.

Skriv en kommentar