Filtrera
Stäng

Rätt resesällskap = Lyckad fiskeresa

Rätt resesällskap = Lyckad fiskeresa

En lyckad fiskeresa är inte alltid beroende på "fiskelyckan", men däremot är det helt avgörande att ditt resesällskap är av det rätta virket. I bland händer det att någon slinker i genom de hårda kontroller av rekomendationer och visar vara just fel person. Den person som du efter 15 minuter in på resan inser att du kommer att hata. Inte för att du är van vid att hata, men just fiskeresor där du tillbringar 24 timmar om dygnet galet tätt in på andra människor kan skapa vissa spänningar. Lite sömn, dåligt fiske, mycket mygg, snålt med mat samt skit väder, allt detta kan man ta men har man med sig fel resesällskap då är det helt klart en smärre mardröm.

Bifogar en liten lista över de egenskaper man inte vill upptäcka hos sitt resesällskap. Vill det sig riktig illa så lyckas man i bland hitta allt detta i en och samma person.

1. "Gnäll-Kjell" Han har varit på samma resa förut och allt var bättre förra gången. Vatten, vindar, strömmar och you name it. Allt du tänker testa sågar han, det är ingen ide som det är nu. - Du skulle varit här förra gången...
2. "Besserwissern" Han vet hur allt skall göras. Han ger dig hela tiden råd och tillrättavisar dig ständigt. Vad du än gör så vet han ett bättre sätt och han är extremt snabb att berätta det för dig.
3. "Psykopatfiskarn". Det är denna persons stirriga blick som möter dig så fort du öppnar ögonen på morgen. Redan iförd vadare står han och stampar och skriker ut sina order till det övriga gänget. Galet nervös för att missa just "den fisken" som just nu simmar där han skulle ha stått om inte vi andra envisats om de där tre timmarna onödig sömn.
4. "Farsan på flykt" - Partykillen som tar igen ett års fest just under vår fisketur. Sitter gärna ensam kvar och "partar" natten igenom under tiden som han med jämna mellanrum högljutt förklara vilka svikare vi är som inte hänger på. Denna person lyckas inte sällan komma hem igen utan att ha fiskat nämnvärt. Dock är inte fisket det primära för denna resenär.
5. "Terapi-resenären". Denna person har valt fiskeresan som ett alternativ till terapeut besöken. Du får redan under första dagen en allt för stor inblick i saker du absolut inte vill röra i under din fiskeresa. Detta fortsätter sedan till den grad att du tacklar av och beslutar dig för att agera amatör terapeut under resterande resa. En person som man kanske inte skall tycka illa om egentligen. Det är bara fel valt tillfälle... 

Skriv en kommentar