Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Rapport om kikfiske | Team EL-GE Havsfiske

Rapport om  kikfiske | Team EL-GE Havsfiske
Piggvarfisket är igång! Vår teamfiskare Henrik är en erfaren och en mycket duktig kikfiskare. Han har varit ute och spanat i grundvikarna och sett en del fisk. Så här skriver han:
När vattnet blir kallare och dagarna kortare är det dags att damma av prylarna för kikfisket, för då går nämligen många av våra plattfiskar upp på grundare vatten igen. Jag åkte ut en sväng i tisdags för att se om det var någon fisk på plats. Efter jobbet var avklarat och middagen uppäten gav jag mig iväg till ett område där jag i våras varit i kontakt med mycket piggvar, men även mycket tunga. Det har redan hunnit bli mörkt när jag kommer fram, så pannlampan får åka fram direkt. Hela viken ligger stilla, och det är milt tack vara högtrycket. Det myllrar fortfarande med liv i vattnet, ser även en del öring som nog inte hunnit bege sig upp i älvarna. Ålen lyser dock med sin frånvaro hela kvällen, den har sannolikt begett sig ut på sin vandring. Jag går längs med en djupkant, egentligen för att ta mig till ett område längre fram, då jag helt plötsligt ser en stor piggvar ligga kring en tångruska. Jag skickar snabbt ner en jigg, men piggvaren verkar ointresserad. Jag fiskar i ett par minuter, funderar lite på om jag ska testa något annat agn för att lura den till hugg.
Plötsligt ser jag hur piggvaren rör lite på mungipan och under någon millisekund inser jag att den kommer att hugga, och sen exploderar ett stort gap över min jigg och fisken gör en rusning ner mot djupbranten. Jag sätter press och får upp den mot ytan och leder in den mot håven, och fisken är landad. Riktigt bra start, har inte ens hunnit fiska i 10 minuter!
Kvällen fortgår, men tungorna verkar vara någon annanstans. Jag hittar till slut en lite mindre tunga som vägrar att ta min maskagnade krok. Fiskar även på ytterligare en piggvar, som även den ignorerar mig. Den vänder efter ett tag om och simmar ut mot djupare vatten igen.
Skriv en kommentar