Filtrera
Stäng

Rapport från Göteborg

Rapport från Göteborg

Våran vän Sandra hörde av sig för ett litet tag sedan och undrade om hur havsöringfisket går och om vi hade några tips på "spots". Hennes fiske i år ägt rum i sjöar i vårt närområde i jakt på öring och regnbåge. Vid senaste tillfället hade hon prickat en kläckning och landade den fina öringen nedan. Det kommer bli tufft för Sandra att få ett nytt PB på öring då hon har en fisk på över 4kg tagen i lake Taupo i Nya Zeeland, dock inte på "torrt" utan på en rejäl baitfish fluga.

Vi får nästan dagligen höra om att det är massor av havsöring på kusten och att de är i osannolik bra kondition men vägrar som oftast att bita i flugan. Senast jag själv var ute så var det på Göta älv och solen sken och det var helt spegelblankt, dvs trevligt båt väder men katastrofalt "gäddväder" i alla fall i min bok.

Det ända vi lyckades åstadkomma då var att skrämma ett par fiskar som skyndade sig bort då vi gled fram med båten. Näbbgäddan har börjat visa sin närvaro och för den som är sugen på det så är det bara fortsätta med de prylar ni vanligtvis fiskar havsöring med. Vi har även hört om att det börjat dras lite makrill från land ute på öarna men de som får bäst är ute på havet i båt, så landfisket har inte lossnat ännu.


Skriv en kommentar