Filtrera
Stäng

Primaloft Patagonia

Primaloft Patagonia

Här kikar vi närmare på Patagonia Primaloft jacka och byxor, detta material (Primaloft) dök upp på 80 talet som en produkt för den amerikanska armén som efterfrågade en ersättning till dun i sovsäckar som skulle värma även om de var blöta.  I början var jag kritisk, jag hade redan ju fleece och merinoull plagg. Skulle en Primaloft jacka verkligen kunna erbjuda något mer?  Jag fick pröva Guideline Core som jag nu använt i tre år. Mest förtjust är jag över egenskapen att Primaloft värmer då det är blött precis som ull gör. Dessa jackor har flera tunga fördelar, de är väldigt lätta, varma, vindtäta och lätta att packa. Influerad utav bergsklättrare så köpte jag en storlek för stor så att då jag stannar upp kan jag dra på mig Primaloften över skaljackan och bibehålla värmen. Bonus är att de ser snygga nog ut att nyttjas civilt dvs utan spö i handen. Alla våra jackor har en ytbehandling så att vattnet pärlar sig och lätt rinner av om det bara är stänk eller en lätt skur, men blir du blöt så är det inte hela världen den värmer ju ändå.

 

Patagonia Nano Puff (klicka på bilden ovan)

Med 60 grams Primaloft "gold" i hela jackan så blir detta valet för dig som vill ha den bästa varianten av primaloft och med Patagonias kompromissalösa kvalite blir detta en självklar jacka för den som följer mantrat "Köp dyrt gråt en gång" det stämmer verkligen här, I tillägg är detta märke känt för sitt outtröttliga engagemang för att bevara vår natur iform av att bland annat skänka 1% av sina intäckter i olika miljöprojekt och se till att de som gör deras prylar jobbar under skysta vilkor! finns med eller utan huva, två sidofickor och en innerficka som du kan stuva in hela jackan i och dra igen dragkedjan och jackan blir ett litet paket, genialt! Kolla in videon nedanför för att se hur.

 

Bild på Patagonia Nano Puff™ Pants

 

Patagonia Nano Puff Pant (klicka på bilden ovanför)

Magiska byxor i primaloft "gold" denna byxa är mer än bara ett isolerande plagg, med två vanliga fickor och en dragkedjeförsedd bakficka så får du med dig börs och bilnycklar och annat plock. Förstärkta över baken och förböjda knän. Detta är vår smidigaste primaloft byxa. Som alltid med Patagonia så gör du en god sak för miljön då du handlar plagg utav dem och för de som arbetar åt dem.Text: Martin "Punkarn" Karlsson

Skriv en kommentar