Filtrera
Stäng

Primaloft Simms

Primaloft Simms

Här kikar vi närmare på Simms Primaloft jackor, detta material (Primaloft) dök upp på 80 talet som en produkt för den amerikanska armén som efterfrågade en ersättning till dun i sovsäckar som skulle värma även om de var blöta.  I början var jag kritisk, jag hade redan ju fleece och merino ull plagg. Skulle en Primaloft jacka verkligen kunna erbjuda något mer?  Jag fick pröva Guideline Core som jag nu användt i tre år. Mest förtjust är jag över egenskapen att Primaloft värmer då det är blött precis som ull gör. Dessa jackor har flera tunga fördelar, de är väldigt lätta, varma, vindtäta och lätta att packa. Influerad utav bergsklättrare så köpte jag en storlek för stor så att då jag stannar upp kan jag dra på mig Primaloften över skaljackan och bibehålla värmen. Bonus är att de ser snygga nog ut att nyttjas civilt dvs utan spö i handen. Alla våra jackor har en ytbehandling så att vattnet pärlar sig och lätt rinner av om det bara är stänk eller en lätt skur, men blir du blöt så är det inte hela världen den värmer ju ändå.


Klicka på bilden ovan

Simms Fallrun Jacket

Lätt och smidig jacka som följer med dig större delen av året. Gjord i Primaloft "Gold" (tidigare kallat "One") som behåller 96% av sin värme även då den är blöt. Denna jacka går att komprimera ihop till storleken av ett Marssvin. En av våra mest sålda Primaloft vid sidan Guideline Core tack vare sin allsidighet. Två sidofickor utan dragkedja och en vertikal bröstficka, den quiltade utsidan och subtila looken gör denna jacka lämplig i sammanhang som afterwork, statspromenader och dylika sammanhang där du vill vara snygg men ändå  visa att du är hardcore sportfiskare, Denna jacka är vad Nitjackan är för en punkare, dvs Ett ställningstagande! självfallet gör den sig ändå bäst vid fiskevattnet.


Klicka på bilden ovan

Simms Kinetic Jacket

Redan under våren 2014 fick vi klämma och känna på denna. En mer "atletisk" jacka med Polartec windpro stretch-fleece från ärmslutet och genom hela armen ned längs sidan. Detta gör jackan rörligare och betydligt följsammare. Två sidofickor, bröstficka och huva. Gjord i Primaloft Gold, som bibehåller 96% av sin värme även då den är blöt, 60g isolering i hela jackan. Denna jacka tar något mer plats och blir lite tyngre p.g.a fleecen men detta vägs upp av bättre rörlighet, Välj Fall run jackan om du vill ha samma kvalite på Primaloft men lättare.


Klicka på bilden ovan

Simms Ex-stream Jacket

För de dagarna då vanligt folk använder jacka och mössa inomhus så drar du på dig Ex-stream  jackan och tar med dig flugspöet ut. En riktigt kraftig jacka med ett tuffare yttertyg. Med 120 gram "loft insulation" på kroppen och 60 gram över armarna så håller du dig riktigt varm men fortsatt rörlig, Huvan och ärmslutet är i 60 gram vilket gör att den blir relativt smidig att ha under en skaljacka. Två sidofickor, plus en vertikal och rymlig bröstficka som sväljer en flugbox och ett par tafsspolar. En jacka för den som går hem först då linan frusit fast i rullen. Då den andas bra så låter den sig även hänga med under tidig vår och de svalare dagarna under hösten. Det finns även en byxa i Ex-stream serien med 100g loft insulation. Jackan är gjord i Primaloft Silver (tidigare kallad Synergy) och den bibehåller 85% av värmen även då den är blöt. Här har du filosfin bakom Ex-stream berättad av simms själva.

 

 

Text: Martin "Punkarn" Karlsson
Bild: Simms

Skriv en kommentar