Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Simms Dry Creek Hippack

Simms Dry Creek Hippack


I förra artikeln gav jag mina åsikter om den nya Roll top ryggsäcken och de klara förbättringar som gjorts mot den tidigare modellen. I denna artikel granskas Simms Dry Creeks nya Hip pack.


Simms Roll top Hipp pack (midjeväska)

Jag var nöjd med förra generationen utav denna modell som jag själv fiskat mycket med. Den låga formen tillsammans med att man rullar ner den gjorde den lite ful och den sålde inget vidare trots sina egenskaper, modellen fasades ut och glömdes bort. Under hösten 2014 så sker en reinkarnation av deras rollop midjeväska som är av helt annan kaliber än föregångaren. Den högre designen gör att väskan kommer närmare kroppen än på, Man har även drenerat ytterfickan så vatten rinner ut om du vadar djupt. Docknings station iform av tre hål på både sidor gör att du kan fästa en retractor. Rejält "handtag" på ytterfickans dragkedja förenklar att öppna och stänga med kalla fingrar, Uppskattat då vattentäta dragkedjor är trögare än vanliga! 

Ovanpå ytterfickan sitter en kardborre patch som möjliggör montering utav Simms flugtorkare i foam. Insidan då? Fyra stycken fickor i stretchande mesh (nät) material till småplocket, Stör inte om de ej används. En innerficka med dragkedja, Huvdfacket rymmer en flugask plus tre baguetter. Tyget på väskan är oväntat följsamt. Till min överaskning så släpper tyget igenom en hel del ljus vilket förenklar sökandet efter rätt grej. Midjebältet är rejält uppbiffat och inger verkligen förtroende på dena modell. Precis som föregångaren sitter en dragkedjeförsedd ficka på bältet och ett par smidiga tajta meshfickor för taffspolar, Se till att rulla ner 3-4 tajta varv för att det ska vara tätt! För 1099:- kronor är den din. Käka gröt gå och köp!

OBS! retrackor och flypatch ingår ej. Klicka här för att komma till Simms Dry Creek HippackText & Foto: Martin "Punkarn" Karlsson

Skriv en kommentar