Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Simms Dry Creek Rolltop

Simms Dry Creek Rolltop

Med inspiration från kayak och kanot folket lanserade Simms sin Dry Creek serie för många år sedan med ryggsäckar, chest packs, midjeväskor och stora "duffle bags". Jag köpte så småningom deras numera klassiska Rolltop ryggsäck och den har jag nött hårt på. Tanken med Dry creek serien är som namnet antyder, hålla grejorna torra! Här tänkte jag ge er mina tankar kring denna ryggsäck som varit min följeslagare de senaste tre åren varje fisketur. Helt grym för att inte säga ovärderlig i min arsenal. Proppar med lätthet i Systemkamera och blixt, en primaloft jacka, kaffe och alla flugboxar jag egentligen inte behöver. Den ifrågasätts ibland för sin storlek, men det ytrymme du inte fyller har ingen direkt extra vikt och dessutom kan du rulla ner väskan ett par varv till och få den mindre. Det jag ogillar med min väska som är en tidigare modell är den lite bristande flask/spötub hållarna som har en lite korkad konstruktion samt att midjebältet var för tunt och att väskan var väl bred. På den nya modellen är alla dessa saker åtgärdade och som bonus så har det blivit tillökning med ytterliggare en innerficka. Numera är den smalare och mer slimmad, rejäla axelremmar och ett kraftigt höft bälte ger grym komfort och tål att den lastas tungt och sitter på plats då du kastar. Denna modell har man även dränerat ytterfickan och centrerat dragkedjan vilket gör att du slipper tidigare problem med vatten som blev kvar i ytterfickan. 


En klok detalj som givetvis är kvar är att innertyget är vitt vilket gör att du ser bättre vad du har i din ryggsäck, jag har sett alltför många rolltop väskor som är i mörka material på insidan, det är som att slänga ner grejorna i ett svart hål. Positivt är att sömmarna på undersidan inte längre är i ett kors i mitten så onödigt slitage minimeras samt att botten är förstärkt vilket också gör att väskan behåller formen på ett bättre sätt. En vattentät väska som denna är kanske den billigaste och bästa "försäkring" du kan köpa. Både Kamera och och kläder har hållit sig torra även vid kortare simturer. Som bonus kan nämnas att den eventuellt räddade livet på mig, I alla fall slapp jag benbrott och blåtiror. Notera jag går ej i god för att du behåller livhanken om du dräller i, Ersätter inte flytväst. OBS för att denna ska vara vattentät SKA den lindas tre-fyra hela varv tajt.

Fortsättning följer på Drycreek serien, då kommer jämförelser och tankar kring den nya midjeväskan, Drybagen och deras Duffle bags.Text & Foto: Martin Karlsson

Skriv en kommentar