Filtrera
Stäng

Ny Saltvatten/tropisk krok ifrån Ahrex | Punkar'n

Vi har känt till att det varit på gång länge och vi har fått några sample packs som varit "confidential for private use only" men nu är allt "hysch hysch" över och krokarna är nu klara och kommer till oss inom kort. Det är fyra modeller som kommer Ahrex SA220 Streamer, SA250 Shrimp, SA270 Bluewater och SA280 Minnow. Dessa modeller är tänkt för lite olika fisken men täcker in alltifrån klassiska flats arter som Bonefish, Tarpon, Permit till Atoll fiske efter G.T, Triggerfish etc.

Här finns också krokar som passar det allra tuffaste fisket nämligen Bluewater/Offshore efter Sailfish, Marlin, Dorado tonfisk etc. Vi tror även att vissa av modellerna kommer bli populära för vårat kustfiske för de som föredrar att kraftigare gods som är stryktåligare och som får flugan att sjunka lite snabbare. Andra användingsområden för vissa av dessa krokar kan tex vara till Gädda eller tex Taimen/Hucho Hucho.

OBS - krokarna på bilderna är "samples" och små förändringar kan ha gjorts.


Bonefish på egen hand är många flugfiskares dröm, till detta fiske krävs förutom stålar, god planering, mycket "research" och rätt fiskegrejer. Att ha bra krokar är ett måste särskilt om du krokar på en "double digit" (över 10lbs) som rusar mot kanten av den pancake flat du befinner dig på. På bilden ser du samples på Ahrex SA220 som kommer i storlekarna #8 till 1/0.Ska du precis som Trey Combs till Guanacaste coast (Costa Rica) och fiska grov pacific sailfish då gäller det att ha rätt grejer, fisken på bilden är ifrån Trey Combs klassiska verk "Bluewater Flyfishing" och uppskattades till 140lbs(C&R). Denna bok räknas som en bibel för offshore/bluewater fiskare och ska du iväg på det så är den ett måste. Underbara bilder på Trey och hans polare i neon färgade patagania vintage shorts, flatsskjortor i grälla färger och olika varianter av bimini caps utlovas.Boken är ifrån 1996 och är proppad med info. Till detta fiske är självklart en grym krok superviktigt och den nya Ahrex SA270 Bluewater är ämnad för detta. Kanske var det just Trey Combs bok de hade i åtanke när Ahrex gänget döpte kroken till Bluewater. Ahrex SA270 kommer i storlekarna 2/0 till 8/0. På bilden ser du ett sample av kroken.

Är du sugen på tropiskt flugfiske? spana då in vår sektion Tropiskt flugfiske där hittar du alla prylar du behöver för att lyckas! och hittar du inte det, så slå oss en signal, det kanske är något vi kan beställa åt dig.
Skriv en kommentar