Filtrera
Stäng

Ny rapport | Team havsfiske

Ny rapport | Team havsfiske
Efter att ha varit inblåsta en längre tid såg det äntligen ut att bli en lucka i vädret som skulle tillåta oss att åka ut på en långtur väster om Väderöarna.
På fredagen förberedde jag och brorsan så mycket vi kunde, för att kunna gå upp tidigt på lördagen och vara ute på havet innan solen gick upp. Det var en härlig vindstilla morgon, men temperaturen skvallrade om att hösten är på väg. Det hade blåst en del dagen innan, så vi visste att det skulle vara lite gammelsjö på vägen ut.
Vinden skulle även öka kring lunch, dock från nordost och då byggs det inte speciellt mycket sjö. Däremot brukar vrakfiske vara sämre vid dessa förhållandena, så vi siktade in oss på djuphavsfiske. Första målet var att fixa makrill till agn. Väl ute på ett av våra makrillgrund så får vi fulla häcklor på första nedsläppet, det fullkomligen kokar av makrill! Det tar inte lång stund innan agnförrådet är säkrat, och vi kan bege oss ut mot våra fiskevatten på 300m+.
 
 
Efter en ganska skumpig båttur är vi ute, och siktar in oss på ett område som levererat riktigt stor fisk innan. Ankringen blir perfekt, och vi kan ligga och pendla över ett hett område hela dagen. Men fisket är trögt, riktigt jäkla trögt. När klockan närmar sig 13 och vi endast haft ett par napp lägger vi upp en ny plan, antingen ankra om över ett nytt område eller testa vrakfisket. Vi bestämmer oss för att dra upp ankaret och åka till ett vrak trots lite dåliga vindförhållanden. Vinden har tilltaget lite, men när vi testar driften så visar det sig att strömmen är riktigt lugn och det står gott om fisk över vraket. Genom att med korta puffar backa under driften så kan vi hålla båten nästan helt still över vraket, så trots stora djup får vi väldigt fin kontakt med våra beten. Redan första driften får vi dubbelhugg med varsin fin torsk. Vid tredje driften får jag ett riktigt tungt hugg, och fisken sticker iväg i en lång rusning och ställer sig och tjurar på botten. Jag får ta i med alla krafter för att få upp den en meter eller två, och så fortsätter det.
 
 
Efter en lång fight kommer en fin 10+ torsk in i båten, riktigt kul! Det fina fisket fortsätter, med många fina torskar mellan 5-11 kg. Även lite större sej är där och jagar och hugger på våra prylar.
Helt plötsligt tar det tvärstopp, och en riktigt stor fisk gör sig till känna. Jag får sätta bromsen på min Tekota 700 på max för att försöka stoppa den från att rusa in i vraket, men det hindrar den inte överhuvudtaget.
Efter ett par minuter och några långa rusningar utan att fått upp den en meter från botten går tyvärr fisken loss, riktigt surt då det var en riktigt bra fisk och bra mycket större än den jag fick innan.
Trots detta är vi riktigt nöjda med dagen, och åker utmattade in mot land igen. På hemvägen ser vi en död säl utan huvud och med bitmärken som ligger och flyter på 160 meter, man kan undra vad som varit i farten där!
 
 
Skriv en kommentar