Filtrera
Stäng

Nordic Skagit Heads i lager! | Punkarn

Detta är sjukt spännande, vi har nu fått in NSH (Nordic Skagit Heads). Skagit klumpar som är något längre och har längre front tapering och kommer i naturliga diskreta färger. Linor av skandinaver för skandinaviska förhållanden. "Sustained anchor" eller "touch and go" eller hybrid Skagit/Scandi du gör som du vill men får anpassa vikten därefter. Dessa linor kommer i Flyt, F/S1 och Full intermediate, på dessa monterar man sedan en (loop to loop) poly/versi/MOV/IMOV eller T-ips på. Detta är skagit linor som kombinerar de bästa av två världar.


Nordic Skagit heads kommer i tre varianter Flyt, Flyt/S1 och Full intemediate och finns i 11 olika vikter ifrån 160grain till 540grain.


Till vårat fiske i skandinavien är behovet att kasta stora och förtyngda flugor med tunga sink-tips inte lika viktigt som för den som fiskar tex Steelhead. NSH linor är tänkt för små till mellanstora vatten och skall kunna kasta en större fluga och en T-tip bra men även en lätt dubbelkrok på låg sommarälv med flyt spets utan att plaska för mycket, Den diskreta färgen är också en fördel mot de annars ofta väldigt starkt färgade skagit klumparna som finns på marknaden.


NSH linorna kommer i dova naturliga färger till skillnad ifrån många andra på marknaden som är i stark orange & gul eller liknande. Dova färger kan ge en extra "edge" om fisken är skygg.


Vi tror NSH kommer vara perfekt för våra mindre vatten här på västkusten såsom Örekil, Viskan etc... Men även små till mellanstora vatten som Mörrum söderut eller Lögde i norr. NSH finns även i riktigt lätta vikter som passar enhandsspön ifrån klass #3-4. För den inovativa flugfiskaren så finns få begränsningar med linor av denna typ. Varför inte köra enhands skagit efter Abborre i vallgraven i Göteborg med förtyngda Dognobblers Urban-Street-fishing style? Du kan göra en snap-t och kasta utan att behöva kroka fast förvånade människor som dricker öl i parken.

Begrepp som "Micro skagit" eller "Micro spey" är redan etablerade, kanske kommer vi få se "street skagit" eller "urban skagit" etablera sig. 
Det finns många platser både ute i skogen och inne i staden där en skagit lina är det ända som funkar att kasta (vettigt) med på grund av för lite utrymme. Exemplet med abborre kanske inte så många kommer följa men ni fattar tanken, tajta spots behöver andra lösningar, Nordic Skagit Heads kan vara din lösning.


Claus Arnfeldt Andersen, mannen bakom NSH linorna har många års erfarenhet ifrån fisket efter Steelhead, Coho etc ifrån Brittish Columbia och Olympic Peninsula samt de danska åarna och självklart norge.
Skriv en kommentar