Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Sportfiskarna har följt upp det öppna brev som skickats till ledamöterna i riksdagens miljö- och jordbruksutskott, om nödåtgärder för att rädda den kvarvarande delen av det östra torskbeståndet. Förbundet deltog under utskottets sammanträde idag och kunde där redogöra för krisens bakgrund och nödvändiga politiska åtgärder.
Plötsligt händer det, precis som det sägs i lottoreklamen. David Lannetoft fick en triss som han kommer att minnas resten av livet. Han fångade nämligen tre gäddor över 12 kilo under samma helg!
Finland tar krafttag mot tjuvfiske - en enda tjuvfiskad lax kan ge 75.000:- i böter...
I dag filmades första nystigna laxen i kameran vid Herting. Det var en blank skönhet med en längd av 105 cm.
Här kommer resultatet från årets lottdragning ifrån Minimässan i helgen. Tack alla som bidragit till insamlingen för 8-fjordar, och grattis till alla vinnare! Priserna finns att hämta ut i butiken.
Nu har vattnet stigit i Tranås Energis senast byggda faunapassage och det är bara grönskan och fiskarna som fattas. Båda dyker förhoppningsvis upp framåt våren, och fler spännande projekt är på gång!
Sportfiskarna, Klippans kommun, Länsstyrelsen, fiskeklubbarna i Klippan, Ängelholm och Helsingborg anordnar nu tillsammans ett seminarium för att belysa och informera om hur fisket i Rönne å kan utvecklas framöver.
Möjligheten att skriva på för att stötta EU:s vattendirektiv har nu förlängts till 11 mars. Har du ännu inte skrivit på? Gör det idag!
Minimässa 23-24 mars -den 9 mars 2019
För trettonde året i rad har vi vår superuppskattade mini-mässa i Göteborgsbutiken. Mängder med fiskeprofiler, leverantörer, guider, flugbindare etc kommer att finnas......
Under 2019 kommer fyra sportfiskebåtar att tillåtas att fånga ett ton tonfisk via sportfiske. Norge är det först landets i norden som tilldelats en kvot för just sportfiske.