Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Vilket bottennapp | FishEco -den 21 februari 2019
Ett bottennapp resulterade i att ett kranium fiskades upp ur Svartån i november förra året. Nu konstaterar Rättsmedicinalverket att huvudet kan vara runt 2000 år gammalt.
Du som sportfiskare och EU-medborgare kan fram till 4:e mars skriva till EU-kommissionen och bidra till att lagen fortsätter att vara ett starkt skydd för våra vatten.
Missbildade abborrar i Rakkurisjöarna får nu stort fokus. Fenomenet är känt från 100-tals sjöar på svenska västkusten som abborre med “puckelrygg”.
Det ska självklart börjas i tid. Och det är lika bra att börja med de stora direkt. Det skulle förvåna oss om 3-årige Jack Lindgren inte har fastnat för sportfiske, efter att han drillat en gädda som var 15 centimeter längre än honom själv.
Nu är äntligen sportloven igång. Under fyra veckor kommer Sportfiskarna arrangera mer än 50 lovfiskedagar runt om i Sverige.
Cirka 75 procent av världens korallrev hotas av blekning, en process som är giftig för korallen.
Sportfiskarna har en längre tid varit engagerade i en exploatering av Hornsviken norr om Nyköping, i ett fall blev det seger i ett annat fall bakslag.
Det ser onekligen ut att bli ett händelserikt 2019 för Älvräddarna. Dels så träder den nya energiuppgörelsen i kraft, och nu står det även klart att organisationen inleder ett spännande projekt tillsammans med Postkodstiftelsen.
Petar Filipov kan om allt stämmer stoltsera med ett nytt världsrekord på gädda! 25300 gram och 140 cm lång! En helt makalös fisk fångad en liten sjö på ca fem hektar i Bulgarien.
Den nya regeringen är nu på plats och har inom ramen för det så kallade januariavtalet kommit överens om flertalet åtgärder inom miljöområdet.