Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
RSS

Aktuellt Just Nu

Loggers ny teknik för kontinuerlig mätning av pH! I Värmlands och Västra Götalands län har man börjat använda data-loggers för kontinuerlig mätning av pH.
Bra fiske på fiskeskolan i Göteborg! En av totalt sju fiskelovsveckor under sommaren i Göteborg är avklarad och fisket var mycket bra i Delsjön med många fina gösar, abborrar och gäddor upp.
Det är kris för kustens strömming. Det vittnar småskaliga yrkesfiskare, forskare, skärgårdsbor och vi sportfiskare samstämmigt om.
HaV och Jordbruksverket har presenterat en ny gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk. Strategin gäller t o m 2026 och följs av sektorsvisa handlingsplaner för yrkesfiske, fritidsfiske och fisketurism samt vattenbruk. Strategin och handlingsplanerna har utarbetats i samverkan med fiskets intressen och berörda myndigheter.
Den blåfenade tonfisken var hårt fiskad och försvunnen från Skagerrak. Nu simmar den åter i svenska vatten. För att ta fram kunskap som kan bidra till en hållbar framtid för den blåfenade tonfisken bedriver SLU forskning om den blåfenade tonfisken. Nu söker forskarna erfarna fisketeam för årets märkning.
Morgan spinnfiskade i ett vatten i södra Sverige tillsammans med Ola ”Ola Lures” Rasmusson!
Den 30:e maj kommer en mycket sevärd dokumentär om flugfiske efter lax, vildlaxens framtid och miljöproblemen med laxodling.
Inför den internationella dagen för biologisk mångfald märker Havets Hus 10 småfläckiga hajar som ska släppas ut under året. Märkningen direktsänds via Havets Hus sociala kanaler med start kl 10.30 på fredag den 21 maj. Det går också bra att se märkningen i efterhand.
Sverige behöver mer kunskap om hummerbeståndet på västkusten. Nu vänder sig SLU till allmänheten för att få svar på hur många och hur stora humrarna är i olika delar av utbredningsområdet. Under tre veckor i augusti 2021 kan utvalda privatpersoner få bedriva provfiske efter hummer samtidigt som SLU:s eget provfiske pågår. Projektet heter LOBSERVE.
Ett 21 år gammalt rekord är nu slaget då Richard Åberg från fångat en vimma på 1 410 gram. Fisken är nu granskad och godkänd som nytt rekord.