Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Unik filmsatsning på svenska fiskar – Fiskarnas Rike! Nu ska hemligheterna upp till ytan! SVT satsar på naturfilm i svenska vatten och du kommer att få se våra fiskar och vattenvarelser på ett sätt som du aldrig tidigare skådat.
Mörrums Kronolaxfiske är världsberömt för sina stora laxar och havsöringar i världsrekordformat! Här har många sportfiskare fått sitt livs upplevelse när rätt fisk huggit!
I dag publicerades ett pressmeddelande från MSC, Marine Stewardship Council där organisationen berättar att vi köper allt mer ”hållbara produkter” från hav och sjö! Man pratar om en rekordökning!
Det är ju helt fantastiskt att vi nu har blåfenad tonfisk i svenska vatten igen, inte missa den här filmen!
Vättern är en frisk sjö men blir fiskfattigare! Många källor till förorening har åtgärdats och med det minskar näringshalterna!
I helgen begav sig Artur och tre fiskekompisar från Kristiansand ut på jakt efter havsålen. De ljusa timmarna på lördagen spenderades på mycket mindre arter än havsål, inklusive skarpsill, som förresten blev Arturs art nummer 100 i Norge.
För femte året i rad märker SLU blåfenad tonfisk i Skagerrak med satellitsändare som gör det möjligt att spåra deras vandringar över Atlanten.
Hela 460 ton lax död efter giftutsläpp! Ännu en miljöskandal kring norsk laxodling! Ett utsläpp av klor vid ett laxslakteri i Alta i Norge har dödat ca 460 ton odlad lax!
Loggers ny teknik för kontinuerlig mätning av pH! I Värmlands och Västra Götalands län har man börjat använda data-loggers för kontinuerlig mätning av pH.
Bra fiske på fiskeskolan i Göteborg! En av totalt sju fiskelovsveckor under sommaren i Göteborg är avklarad och fisket var mycket bra i Delsjön med många fina gösar, abborrar och gäddor upp.