Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.
Vattenprovtagning, elfisken och bottenfaunaundersökningar visar på försämrad status i ett flertal försurade vattendrag i länet.
Riksdagen tog 14 juni beslut om en ny lagstiftning för vattenkraft och vattenmiljö. Regeringens proposition accepterades i sin helhet och samtliga motioner avslogs.
Sportfiskarna har tillsammans med WWF, Naturskyddsföreningen och Älvräddarna tagit fram en rapport om restaurering av vattendrag med dammar.
En väntad lagändring ger kraftverksbranschen ett större ansvar för miljön. Nu ska Tekniska verken i Linköping bygga bort hinder för fiskar.
Forskarna på ICES rekommenderar en minskning av fångstkvoterna för lax i Östersjön med 30 % till 2019. Det främsta skälet till neddragningen är en explosiv ökning av olagligt laxfiske i Polen.
På fredag 1/6 startar anmälningen till Sportfiskarnas sommarfiskekola vecka 32. Ta chansen och häng på tre dagars spännande fiske i Marstrand.
Jens Byholm från Arvika slog i helgen till med en häftig fisk på 50cm och tog därmed ledningen med endast två dagar kvar i den första omgången av GUNKI IRON PERCH
En ny kategori av stora fiskeområden i Sverige ansluter sig nu till iFiske.se, en tjänst för digital fiskekortshantering.
SFK Aktiv och Partille SFK arrangerar årets DM i tradmete för Sportfiskarna Väst söndag 17 juni. Tävlingen hålls i Vallgraven i Göteborg.