Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Under veckans fiskeutskottsmöten i EU har Sportfiskarna och samarbetsorganisationen EAA genomfört en riktad kampanj och informerat EU-parlamentariker om den fortsatta olagliga försäljningen av östersjölax.
Under kommande veckan pågår EU:s ministerrådsmöten och beslut tas om fångstkvoter för yrkesfiske efter östersjölaxen. Mötet är därigenom helt avgörande för laxförvaltningen och kan påverka våra olika laxälvar och laxbestånd.
Lotteridragningen Lilla Lövsjön -den 8 oktober 2018
Här har ni dragningen i vårt lotteri samt vinnarna av kasttävlingen som vi hade under vår aktivitet i Lilla Lövsjön i lördags. Priserna hämtas på El-Ge (på våning 2) Grattis alla vinnare!
Den mycket meriterade artfiskaren Lars Örnskov har fångat ett nytt rekord på indianlax i ett tidigare okänt vatten inom Långfjällets naturreservat i Dalarna
För att ha ett fortsatt bra fiske behövs kunskap om beståndet och via Sportfiskarnas app Fångstdatabanken kan alla bidra till fortsatt bra förvaltning.
Sportfiskarna kör nu igång med öppet drop-in fiske för barn och ungdomar tisdagseftermiddagar mitt inne i Jönköping vid Munksjön.
Sommarens extrema torka aktualiserar behovet av mer åtgärder för att förbättra landskapets förmåga att hålla vatten
Idag (14/9) diskuterar svenska och danska myndigheter för fiske Sveriges förslag på att reglera fisket i marina områden - så kallade Natura 2000-områden i Kattegatt.
Under sommaren har Sportfiskarnas projekt med studier av harren i Klarälven fortsatt med märkning av 30 harrar med radiosändare.
EU-kommissionen struntar i forskarnas råd och föreslår en 15% höjning av laxkvoten för Östersjön. Detta trots att flera negativa faktorer gör att osäkerheten är stor om laxbeståndens status.