Filtrera
Stäng

När allt stämmer, nästan. | Team EL-GE Havsfiske

När allt stämmer, nästan. | Team EL-GE Havsfiske

Så stämde allt till slut, utom fisket.

Våran teamfiskare Fredrik von Elern var ute och kollade till vraken härom veckan. Han rapporterar mycket fisk men dessvärre ett trögt fiske. Såhär skriver han om turen:

Efter en intensiv vår med många måsten, har suget efter att få komma ut på havet och blöta linorna varit stort. Det är ju dock mycket som skall stämma, väder inte minst. Vrakfisket sker i helt öppna vatten och det är små ytor som skall träffas på relativt stora djup från ca 80-160m, vissa vrak är inte längre än 10m och har en bredd mindre än 3m. Detta kräver goda väder förutsättningar, något som tisdagen den 11:e bjöd på. Att vädret skulle bli bra hade noterats av fler vilket meddelandena på messenger skvallrade om. Bröderna Estling skulle satsa djupt, Anders en kompis från Fjällbacka skulle ut och jaga sej. För vår del var det vraken som skulle utmanas, rapporterna om fint torskfiske på vraken längre söder ut längs kusten inspirerade. 
 
Väl ute på det första vraket kunde vi konstatera att det var en del ström, inte för mycket men väl tillräckligt för att jag skulle vara tvungen att ägna mer tid åt att hålla båten över vraket än att fiska. Vi hade tacklat olika, savage gear's Real Eel golden ambulence, purple pearl och black green pearl ready for action. Efter några försök på första vraket insåg vi att där inte fanns någon fisk som ville hugga. Lodet visade att det stod fisk ovanför vraket men inget som ville ta på våra beten, vi tacklade om och Varholmens bläckfisk, en tradionell röd gummimakk fick göra den röda gula ålen sällskap för ett nytt sista försök. Vårt sista försök med nya beten gav lika dåligt resultat som de tidigare försöken på detta vrak. Siktar en båt i horisonten och Anders kommer upp till oss, han har ägnat morgonen åt sejfiske över bergen och rapporterar om ett okej fiske med fisk upp till 8kg.
 
Vi flyttar oss och prövar ett lite grunadre vrak, fisk på lodet men resultatet är samma inget som vill hugga, på fjärde försöket lyckas jag lura en liten torsk på ca 3kg, den hugger på min Real Eel golden ambulence. Vi flyttar oss till ett större vrak som ligger lite grundare, här ger Varholmens bläckfiskar till slut resultat, vi lyckas fånga ytterligare några torskar runt 2-3kg, fisken står tätt in på vrakets väst och nord sida. 
 
Dåligt fiske men en underbar dag, snart dags igen!
 
Skriv en kommentar