Filtrera
Stäng

Mer Guideline nyheter

Mer Guideline nyheter

Jag och Oskar var häromdagen hos Guideline för att titta på 2016 års nyheter, pimpla kaffe och käka frukost. Andreas johansson som är säljare på Guideline skötte sina kort rätt och hade redan dukat upp frukost och finputsat demo rummet innan vår ankomst. Då vi kom in så kom alla fram och hälsade och artighetsfraser övergick snabbt i fiskesnack. Vi kommer efter en stund på att vi är där för att kika på grejer för att kunna sätta ett bra sortiment inte dra rövarhistorier. Då vi tittar på provdockorna och i spöställen står det snabbt klart att det kommer bli en hel del riktigt bra nyheter. Själv trodde jag inte det skulle vara så mycket nytt 2016 men började misstänka att det nog ändå skulle bli det då vi för ett tag sedan fick medelandet att populära Fario och Lpxe rs v2 utgick, något måste ju ersätta!

Bild på Guideline Fario Classic 8ft #4 (Mars 2016)
Klicka på bilen ovan

Fario Classic

Den populära Fario serien där bland annat 9' #5 vann bäst i test i Trout & Salmon för några år sedan i ett omfattande test blir nu ersatt med nya Fario Classic. Fario serien har stuckit ut en del då serien genomsyrades utav en djupare aktionskurva än vad morderna spön vanligtvis har, där täppte Guideline till en lucka i sitt sortiment och även på marknaden i det prisläget. Till 2016 lanseras nu "Fario Classic" en mer subtil look än föregångaren, djupgrön klinga diskreta lindningar och inte så mycket utsmyckningar i korken. Aktionen är fortfarande djup men något snabbare än tidigare, men inte i närheten av Fario Crs. Jag är inte presentationsfiske profet men jag gillade både looken och kännslan mer på Fario Classic som kommer finnas i flera modeller i butiken till våren.

Bild på Guideline RSi 9ft #5 (Mars 2016)

Klicka på bilden ovan

Lpxe RSI

Den kanske störtsta nyheten är Lpxe RSI. En serie 9' spön från klass 5 till 12 täcker allt utom de allra tyngsta saltvattenflugfisket. Spöna ser väldigt skysta ut, och ligger väldigt lätt i handen, i alla fall de vi kände på vilka var klass #7 och #9. Sober look som förde tankarna lite till gamla G.Loomis Classic. Den spektakulära vita RS serien blir nu alltså ersatt med en serie som är diskret och clean till utseendet och som vi upplevde det är denna serie kraftfullare än föregångaren. I detta prisläge kommer kampen bli hård mellan detta spö och Scott Tidal.


Klicka på bilden ovan

Vosso

En ny topprulle lanseras också som kommer komma i Lax/saltvatten storlekar. Rullen kändes verkligen skitfin och bromsen var rejäl, Oskar konstaterade "Det här är något för Byske" och det har han nog helt rätt i, Lika rätt kommer den göra sig för dig som inte vill slåss med myggen i norrland utan hellre drar till värmen, tänk Tarpon, G.T, Bonefish etc. vi tyckte oss ana att det hämtats lite insperation från Lamson Vanquish. Vi tror hårt på Vosso rullen som verkar ha riktigt bra byggkvalitet.


Text: Martin "Punkarn" Karlsson
Bild: Guideline

Skriv en kommentar