Filtrera
Stäng

Ljungskile

Ljungskile

Efter jobbet igår bestämde sig min kollega Oskar och jag oss för att dra ut och testa lite kväll- & nattfiske efter havsörings. Vi har hört att det har varit bra fiske runt Ljungskile det senaste så det var bara att packa väskorna och bege sig!

Vi slutade jobba vid 18.00 och slängde oss i bilen, bokstavligtalat. Då Oskars GPS valde att strejka under hela resan och inge av oss direkt visste exakt hur man körde till de ställen i Ljungskile vi blivit tipsade om så blev det ett litet äventyr, men det var faktiskt inga som helst problem.. Vi hittade fram efter enbart en felkörning.

Direkt vi kom fram slängde vi igång en grill och brassade på lite korv med bröd och planerade fisket. Vi såg flera vak medans vi planerade och det kändes riktigt hett trots att det var ca 28 grader i luften och solen låg på ordentligt..Väl när vi började fiska så slutade vaken och det fanns ingen fisk på hela västkusten som ville ta mitt bete eller Oskars fluga.. Men vi fortsatte att nöta och vid runt klockan 21.00 smällde det på ordentligt för mig. En fisk med utmärkt kondition som rusade flera gånger och hoppade upp graciöst i luften ett flertal gånger. Det var en skit rolig fight och efter någon minut lyckades jag landa fisken. Nu vägde vi inte fisken men vi mätte upp den till 48cm.Nu kändes det som att fisket skulle vända och att det skulle levereras massvis med fisk, men ack så fel vi hade... Det blev några vak lite här och där men inget ville sätta sig på kroken. Runt 24.00 bestämde vi oss för att packa ihop då det blev becksvart ute. Jag packade ihop mina grejer och gick mot Oskar som höll på att veva in fluglinan för att packa ihop då han får ett stenhårt hugg. Tyvärr släpper fisken direkt men vi han se fiskens rygg och det var nog en 50+.. Så det blev ingen mer fisk under denna fisketur men Ljungskile kommer vi att besöka vid fler tillfällen!


Alltid en lika härlig känsla efter man landat en fisk!

Skriv en kommentar