Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Waterworks Lamson | "Punkarn"

Waterworks Lamson | "Punkarn"
Den alltid shortsbärande (året runt) begripliga dansken Morten Valeur besökte oss nyligen, med en bil proppfull av prylar ifrån Scott, Waterworks Lamson och såklart Simms. Detta är lite av en årets hödjpunkt för oss som jobbar med flugfiske på el-ge. Det är under denna sammankomst som man får titta på nästa års prylar!I våras så var det Waterworks Lamson Cobalt som var den stora händelsen och förra hösten om jag inte minns fel så var det prisbelönta Scott G 9'#5 som var den stora nyheten. I år så hade Morten med sig många spännande nyheter och vi tar dem märke för märke.

Bild på Lamson Cobalt

Waterworks Lamson


Vi hade inte väntat oss något nytt här med tanke på att Cobalt (vår absoluta flaggskepps rulle) släpptes i år. Vi hade fel, Lamson fortsätter komma med nytt!
Lamson Cobalt HD kommer 2019 i en HD (full frame / full cage) variant! Dvs där huset har hel ram, detta gör rullen stabilare och eliminerar risken att tunna skjutlinor kan glida emellan spole och hus, Vi tänker oss att Cobalt HD blir nästa "Byske rulle". Den är dyr, men den är jävligt fin. 

Lamson ARX som funnits på marknaden i några år som är lamsons "spey/scandi rulle" kommer nu i en ny grym färg! tidigare har den bara funnits i svart. Det speciella med Arx rullen är att den är full frame / fulle cage  (kallat HD på övriga lamson rullar med full frame) men att ramen omsluter spolen vilket dels skyddar spolen men framförallt gör det omöjligt för tunna mono skjutlinor att glida emellan. En viktig detalj på Lamson Arx är att den undertill har en del av spolen exponerad detta för att kunna göra "palming" dvs bromsa med handflatan. Denna rulle är faktiskt Oskar på el-ge favoritrulle för lax & steelhead. Den nya färgen heter Satin grey och ser riktigt fin ut och troligtvis så syns repor mindre på denna färg en svart.
Bild på Lamson ARX
Lamson Liquid som är en av våra storsäljare kommer i nästa år finnas i en ny färg, väldigt positivt i våran mening då jag misstänker att den inte kommer se lika repig ut
som en svart rulle lätt gör, Liquid rullens hus är gjutet, så kallad die-cast vilket håller ner priset, men bromsen är densamma som övriga modeller (undantag cobalt)
Bild på Lamson Liquid
Lamson Remix som är snäppet ovanför Liquid har ett fräst aluminium hus men spolen är gjuten, jag har själv en Remix 3,5 HD till mitt 12' #7-8 spö, och använder den också till gädda. Positivt är att nästa år kommer Remix i en verkligen snygg och udda färg, med ett rullhus som är lime färgat och spolen som är silver. Vill du sticka ut? köp! Självklart finns Remix kvar i orginalfärgen svart.
Bild på Lamson Remix

Lamson speedster kommer i ny färg nästa år som de kallar grey/orange där detaljer såsom bromsratten är orange och rullen i övrigt grå, riktigt snygg.
Speedster finns självklart kvar i färgen "champagne" som är orginalfärgen.

Lamson Litespeed g5 (generation 5) kommer också i en ny färg, som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva, typ brun/khaki/silver? snygg var den i alla fall. Litespeed G5 är en stabil rulle som inger förtroende.
Lamson GURU II kommer också i ny färg till 2019 och det är samma färg som nya Speedster har dvs Grey/orange.
Vi hade helt enkelt väldigt fel då vi trodde Lamson skulle ta det lite lugnt efter att det i år släppt flagskeppet Cobalt, Tvärtom så verkar folket på Lamson jobba hårdare än någonsin med att ta fram snygga funktionella flugrullar och innovativa lösningar såsom Center axis, och de kan du läsa mer om i nästa inlägg som är helt dedikerat till Center axis systemet.

Skriv en kommentar