Filtrera
Stäng

Lamson Cobalt | Martin "Punkarn"

Lamson Cobalt | Martin "Punkarn"

Wow nya Lamson cobalt! Min "prediction" är att denna rulle kommer blir den kräsna flugfiskarens nr 1 på önskelistan 2018/2019. Rullen finns i storlekar som passar spön i #5 ända upp till #12. Kanske är det i ärlighetens namn så att Cobalt kommer göra sig bäst till det tropiska flugfisket från klass #8 och uppåt eller till tvåhandsfiske där det finns chans på stor fisk som har kapaciteten tömma en rulle på några sekunder. Men samtidigt så är det väl så att även om våra havsöringar, brunöringar, harrar och rödingar knappast behöver en broms som går att ställa till 12+ lbs (ca 6kg) så kommer vi såklart vilja ha denna rulle till vårt lätta fiske ändå, bara för att vi kan och vill.

Bild på Lamson Cobalt

Lamson Cobalt tycker jag personligen ser väldigt "rätt" ut, med andra ord en snygg rulle och den har features som en ny finnish som kallas "Microlax" som är exklusiv för Lamson som en yta som är lika hård som deras "Hard alox type III" men som tål vad de kallar "saltwater environment" 20 gånger bättre. Rullen/bromsen är certifierad vattentät ned till 100 fot.
Lamson Cobalt ser ganska annorlunda ut mot övriga Lamson rullar men har samma design filosofi med asymetriska former för optimal balans, därför man tex inte har en fastskruvad motvikt på deras rullar på motsatt sida veven utan tittar man närmre så är godset ofta lite tjockare där vilket ersätter motvikten, vilket gör att Lamson har färre delar än andra rullar och därför blir hållbarare och lättare.

Den är inte gratis, men det är en rulle för livet och även om du inte ska fiska Tarpon så är detta en rulle som kommer väcka stort intresse även för de som stannar på våra bredgrader.

Skriv en kommentar