Filtrera
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR
Stäng
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR

Lamson Liquid

Lamson Liquid

Bildresultat för lamson liquid

Hösten 2014 så släppte Waterworks Lamson två nya rullar som kanske är det intresantaste vi sett på rullmarknaden på flera år. Här kollar vi närmare på Lamson Liquid en rulle som kommer glädja många flugfiskare framöver. Den enda baksidan skulle möjligtvis vara för oss handlare då den konkurerar med betydligt dyrare rullar. Konstruktionen känns gedigen och genomarbetad, som alltid med Lamson så har mycket tid lagts på designen och filosofin är att få en rulle med så få delar som möjligt. Få delar ger en lättare rulle och mindre saker som kan paja.

När man håller en Lamson rulle i sin hand bör man titta efter lite extra för att förstå tanken med den spektakulära och lite oortodoxa design dessa rullar har. Liquid rullen har lånat lösningar man känner igen från flaggskeppen ULA Force SL, Speedster och Litespeed. Istället för en ditskruvad motvikt på spolen så har man gjutit rullen något tjockare på motsatt sida av veven och på så sätt uppånår man balansen. Med denna lösning så har man alltså sparat in både skruv och motvikt. Veven på denna rulle är något infäld vilket innebär att du inte behöver göra en lika stor vevrörelse som om den suttit längst ut på spolkanten som de vanligtvis gör. Små detaljer kan tyckas men då man lägger ihop dessa finesser, den smarta knarren, den vattentäta bromsystemet, greppvänliga men smidiga bromsratten och att spolen klickas fast istället för skruvas. så har man plötsligt fått en genial flugrulle och detta till ett dunder pris.

Lamson liquid kommer även att finnas att köpa i ett kit med två extra spolar till med tillhörande mini rullväska. En kul och smart detalj är de "colour sleeve" hylsor som finns i tre olika färger. Man trär dessa över rullens "main shaft" alltså den cylinderformade delen du klickar fast spolen i, detta är både en snygg detalj och ett smart sätt att få koll på sina spolar och linor.


Klicka på bilden ovan för att handlaText: Martin "Punkarn" Karlsson
Foto: Flyfish Europe

Skriv en kommentar