Filtrera
Stäng

Krok

Att välja rätt krok till sitt flugbinderi är A och O. Rätt stuk på kroken ger rätt stuk på flugan. En ännu viktigare aspekt är givetvis hur krokningsegenskaperna är på kroken för just det fisket du ska använda den till. En kläckarkrok bör ha olika böjningar beroende på hur man tänkt sig att kläckaren ska ligga på ytan. Våga testa dig fram själv och följ inte blint bindbeskrivningar man hittar i tidnigar, böcker och hemsidor. Ta fram ett vattenglas, släpp ner flugan och låt fantasi samt egen logik sätta gränserna istället för en bindbeskrivning.

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Kamasan B175 (25 pack)

En väldigt kraftig och stark nymf/våtfluge krok. Den populäraste kroken för ändamålet i Storbritanien, vilket är lite av våtflugornas hemland.
Lagernivå:
Från 54,00 kr

Kamasan B270 Dubblekrok (10 pack)

Klassisk dubbelkrok för brunöring, havsöring och lax.
Lagernivå:
Från 73,00 kr

Kamasan B280 Dubbelkrok (10 pack)

Dubbelkrok för lax i s.k "Low Water" utförande. Det innebär att den är tunnare i godset för att gå högre upp i ytan.
Lagernivå:
Från 99,00 kr

Kamasan K40 (50 pack)

Kamasan K40 är en torrflugekrok med nedåtböjt öga och nålslipad spets. Mycket bra för de flesta typer av sländimitationer och fjädermyggor.
Lagernivå:
Från 54,00 kr

Kamasan K54 Trout Wet (50 pack)

Kamasan K54 Trout Wet är en klassisk våtflugekrok med brett användningsområde. Perfekt för nymfer och andra traditionella våtflugor. Fungerar även mycket bra till små streamers.
Lagernivå:
Från 54,00 kr

Owner Flyliner (8-pack)

Owner Flyliner är smidd för överlägsen styrka men lätt för en naturlig presentation. Populär till laxfiske! Cutting point, micro barb.
Lagernivå:
Från 54,00 kr

Partridge Double Wilson (10 pack)

En Single Wilson i dubbelkroks utförande, mycket populär krok för havsöringsflugor. Up eye, Black finish. Levereras 10/ask.
Lagernivå:
Från 84,00 kr

Partridge Flashpoint Czech Nymf (25 pack)

Krok med kraftigt böjt skaft och böjd spets som ger en väldigt säker krokning även om kroken är hullinglös. Dessa krokar är speciellt utvecklade att bindas och fiskas på tjeckisk manér. Black Nickel finish. Levereras 25/ask.
Lagernivå:
Från 69,00 kr

Partridge Flashpoint Czech Nymf Leaded (7 pack)

Samma krok som Authentic Czech Nymph fast med taperad blykropp för de verkligen tunga nymferna. Du slipper jobbet med att linda fast bly på skaftet och sen försöka linda en fin kropp på det som praktiskt taget är omöjligt. Gör det lätt för dig själv, bind på en Czech Nymph Leaded krok. Levereras 7/ask.
Lagernivå:
Från 79,00 kr

Partridge Flashpoint Goldhead (10 pack)

Äntligen en krok med färdig monterat guldhuvud, nu slipper du försöka hitta rätt huvud till kroken. Kroken är en standard Wide Gape modell med normallångt skaft och bronze finish. Levereras 10/ask.
Lagernivå:
Från 79,00 kr

Partridge Flashpoint Klinkhammer (25 pack)

Orginalet för att binda den välkända klinkhammerflugan. Denna krok är utformad av mannen bakom flugan, Hans van Klinken. Mycket bra även till andra kläckar och buzzermönster.Black Nickel finish. Levereras 25/ask.
Lagernivå:
Från 69,00 kr

Partridge Nordic Tube Double (10-pack)

Partridge Nordic Tube Double är en dubbelkrok för tuber som är speciellt designad för flugfiske i Skandinavien och Kolahalvön. Kroken har ett brett gap med vassa spetsar som gör det svårt för fiske att ta sig loss.
Lagernivå:
Från 99,00 kr

Filter by:

Nollställ filtret
Min: 49,00 kr Max: 119,00 kr
kr49 kr119