Filtrera
Stäng

Krok till plattfiskmete | Fiskeprofessorn

Krok till plattfiskmete | Fiskeprofessorn

Konsten att välja rätt krok till specifik fiskemetod varierar väldigt mycket. Precis, det är en av anledningarna att utbudet är såpass stort. En krok som egentligen är en flugkrok för saltvattensfiske är Ahrex SA250 Shrimp. En fantastisk krok även för plattfisk som rödspätta och skrubbskädda. Med sin böjda design är den helt perfekt till detta ändamål oavsett om du väljer borstmask eller räka som agn. Kroken kan kallas för semi-circle, som krokar bättre än konventionell krok. Med sin böjda design gör du med fördel en spade end knut på krokens skaft som gör att kroken presenteras precis sådär perfekt rakt bakom ett släp eller en pilk, vilket i sin tur gör att fisken krokas betydligt bättre.

Det jag gillar är att denna krok har så kallad ”micro barb”, det vill säga en liten hulling vilket underlättar när du ska returnera fisk. Nu skadas den inte alls lika mycket. Ahrex SA250 är kemvässad och ordentligt sylvass så det räcker. Håller en grym kvalité, kostar lite mer, men inget överpris på något vis. För inte ska du snåla på en av fiskets viktigaste detaljer, eller hur?

Tänk på att:


Ahrex SA250 Shrimp
 är större i storleken än vad det anges. En #2 är egentligen en 1/0, en 4 egentligen en #1. Dessa två tillsammans med #6 är ett måste numera när jag fiskar efter just plattfisk som rödspätta och skrubbskädda.

Skriv en kommentar