Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

Klä dig rätt för flatsen | "Punkarn"

Klä dig rätt för flatsen | "Punkarn"

Man behöver väl inga speciella kläder kanske du invänder med hänvisning till det varma klimatet, broder du är ute och cyklar! Tropiskt fiske har sina do's & dont's då det gäller klädval. Den enskilt viktigaste orsaken att du bör välja dina kläder med omsorg till detta fiske är solen. Andra orsaker är tex att du vill ha något som är snabbtorkande och enkelt att tvätta, förbisedda orsaker kan även vara kulturella/religiösa själ. Jag besökte tex en ögrupp i Indonesien där det var Bikini förbud, och även som kille hade det inte passat sig att gå utan t-shirt även om de varma vädret inbjöd till det. Bleka nordbor brinner bra!

Martin landar en Bonefish, den bruna skjortan i bomull skyddade mot solen men torkade aldrig på en månad. Tyget var liksom impregnerat av svett, solskydsfaktor & bonefish slem.


Bild på Simms SunGaiter (Velocity Print Orange)
Det var så länge sedan jag fiskade Bonefish att buff trenden inte slagit igenom, det var fortfarande khaki skjortor med stora fickor och Bimini kepsar som gällde. Buff skyddar ansiktet och nacken bra och bidrar vare sig du vill eller inte till att du ser ut som en G7 demonstrant, alternativt bankrånare!

Bild på Guideline Experience LT Jacket (Coal)

En tunn regnjacka rekommenderas av proffs såsom Chico Fernandez och Peter McLeod mfl, Det kan bli blött och sedan kallt vid långa båtfärder i hög hastighet där halva havet tycks komma in i båten. De tropiska regnskurarna är inte heller att leka med.

Bild på Simms Dry Creek Backpack (Bright Orange)

Håll grejerna torra på de blöta båtfärderna eller då du vadar. Vattentäta ryggsäckar med egna spöhållar modifieringar är populärt särskilt bland de som fiskar på atoller där man vill ha 2-3 spön tacklade och där strapatserna är långa.

Bild på Fishpond Thunderhead Submersible Duffel
För de där blöta turerna i båtenMin första dag jag fiskade bonefish slutade med ca 10 fångade på egen hand och ett ansikte så sönderbränt att jag vaknade på natten av att det kändes som ansiktet skulle brinna upp, detta resulterade även i en permanent brännskada i ansiktet. Jag hade rätt kläder, dvs långärmad skjorta och långa tunna "flats byxor" samt Flats Sneakers, jag hade dock glömt smörja in ansiktet med solskyddsfaktor, enormt klantigt. Solskydsfaktor är inget plagg och inget vi säljer så det faller utanför artikeln men är av sådan vikt att jag ändå vill omnämna det, synd att snabba på ett hudcancer förlopp i onödan. En annan sak att tänka på är att välja bort material som bomull på tex fiske skjortan. Då jag reste i centralamerika hade jag fått en sponsrings skjorta av guideline, väldigt snällt men den var i Bomull och var aldrig under de ca 40 dagar jag var borta helt torr!

Bild på Simms Superlight Zip Off Pant (Oyster)
De bästa av två världar, svala & snabbtorkande shorts/byxa i ett, lika bra för budget resenären som den som har ont om plats, två plagg till priset av ett.

Bild på Simms SolarFlex SunGlove (Ash)
Såriga och brända fingrar är ingen höjdare, jag har mest varit utan handskar men ser fördel framförallt för att slippa bränna sig.

Bild på Stripping Glove Höger


Har man en Black Flag t-shirt (i bomull)  så kan jag såklart inte avråda ifrån att använda den då du fiskar tropiskt, Att fiska i punk eller hardcore t-shirts kan ge en otäck bondbränna men ger grymma bilder.

Bild på Simms SolarFlex Crewneck (Light Green)
En relativt ny produkt på marknaden, bara några år på nacken är dessa långärmade plagg för tropiskt fiske, tidigare körde alla flats-skjortor men nu är det ofta man ser folk köra denna typ av tröjor med hög solskydsfaktor. Beror troligen delvis på att man ofta fiskar i båt eller vadandes med midjeväska/ryggsäck så de stora fickorna på skjortan är onödiga. Solskydsfaktor 50.

Bild på Simms SolarFlex Hoody (Glacier)

Läs också Martins artikel om vad du bör ha på fötterna då du fiskar tropiskt, rätt skor är mycket viktigare än du anar!
Bild på Simms Flats Sneaker (Boulder)

Skriv en kommentar