Filtrera
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!
Stäng
BLACK WEEKEND - ÅRETS STÖRSTA REA!

Kepsar & Mössor | Martin "Punkarn" Karlsson

Kepsar & Mössor | Martin "Punkarn" Karlsson
Om du redan har en mössa eller keps som "fiskar bra" dvs som du får fisk i kanske detta inlägg inte är för dig, men har säsongen varit trög kan felet sitta i mössan eller kepsen! Att läsa ett blogginlägg om huvudbonader känns kanske mer som något som man skulle göra om man besökte en trendkänslig street wear blogg och inte en sportfiske/flugfiske blogg, och just därför är detta inlägg tillägnat kepsar & mössor och dessutom från ett enda märke nämligen SIMMS. Förutom att se jävligt "rätt" ut då du poserar med en "plussare" (dvs gädda över 1 meter) eller en smällfet majlax på instagram så har SIMMS kepsarmössor för dig som är mer pragmatisk än fåfäng så läs vidare!


Är du vidskeplig & tvekar på om du ska köra keps eller mössa? Kör båda!

Under 2018 så kommer SIMMS med flera fina kepsar & mössor i olika stilar, det ska mycket till om du inte hittar en som passar dig. För att bespara er pragmatiker onödig läsning om snygga men icke funktionella kepsar så lämnar vi estetiken för en stund och tar de funktionella först.

Sticker du ut och fiskar även då monsun regn faller och skjutglada älgjägare har fingret på avtryckaren? Då ska du köpa Simms G4 Gore-tex keps i orange, med denna keps tar du dig helskinnad från & till fiskevattnet och håller hjässan torr då regnet vräker ned. Väljer du att nyttja denna Gore-tex keps då det inte regnar och du händelsevis börjar svettas så misströsta ej, den andas ju! Är du rädd att du skrämmer fisken och du föredrar att vara mer "stealth"? Inga problem den finns i subtil betong-grå också.

Bild på Simms G4 Cap Fury Orange Bild på Simms G4 Cap Gunmetal

Till alla er som sätter fåfängan främst så kommer Simms med allt ifrån kepsar i trucker stil med vintage stuk på loggan, till smått psykedeliska färgkombinationer med fisk mönster från De Young. Ifall nyss nämnda varianter inte passar dig så finns självklart traditionell camokeps och "vanliga" kepsar i alla möjliga snitt.


 
Mössor då? Vi finner klassiska "beanies" som tex SIMMS Chunky Beanie som får en att tänka på en ung Ingemar Backman (svenskt snowboard proffs som gjorde världen då högsta air 1996) dessa är väldigt luftiga och kan bli väldiga kalla om det blåser, detta eftersom de är stickade. Folket på Simms har tänkt till och satt en mjuk fleece insida som värmer och gör mössan användbar även då det är rejält kallt. 
Bild på Simms Chunky Beanie

Mina två personliga favoriter är dock SIMMS Womens Fleece Lined Pom Hat och herrarnas motsvarighet heter SIMMS Wildcard Knit Hat. Dessa två är Old School och för tankarna till Ole Bramserud i filmen Sällskapsresan "Snow roller". Riktigt rejäla och varma mössor som likt norrbaggen Oles mössa har en boll på huvudet om än något diskretare än folkkära legenden Bramserud. Snygg mössa med varm fleece/ull blandning som håller dig varm de där dagarna då det är riktigt bistert ute. Även Patagonia har liknande mössor i sitt sortiment för 2018.Jag var själv aspirant på denna modell från SIMMS förra året men mössan i den färg jag ville ha fanns bara i "Womens" och tydligen så var jag alltför tjockskallig för den. Jag insåg nu att jag höll på att glömma er pragmatiker som söker mössa, ni ska kika in Simms Goretex EX-Stream Hat, en slags keps/mössa hybrid med öronlappar. Oavsett om du ska pimpla Lake eller fiska vinter Hucho i Slovenien så är detta mössan/kepsen för dig.

Skriv en kommentar