Filtrera
Stäng

INNO Bombarda för trasselfritt fiske | Fiskeprofessorn

INNO Bombarda för trasselfritt fiske | Fiskeprofessorn

Dansken Martin Buch är mannen bakom innovativa INNO Bombarda. En kastplugg/transportör/kastdobb/kastflöte (eller vad du vill kalla en bombarda?) som jag använt sedan flera år tillbaka efter ett test på det fiskemagasin jag då arbetade för som journalist och fotograf. Är alltid av naturen skeptisk till nya produkter som lovar guld och gröna skogar. Men efter de första turerna till västkusten fick jag en helt annan syn på just denna bombarda. Den fungerade precis som Martin beskrev den. Utan trassel med tafsen, även om den var över 250 cm lång. Stickan som sitter i centrum på INNO gör att du i stort sett eliminerar trassel som är minst sagt irriterande, speciellt under en huggsexa. Stickan fyller den funktionen som ett plaströr gör, det vill säga – du slipper i stort sett trassel runt tafsen eller huvudlinan. Visst kan en tillfällig byvind ställa till det, men jag har haft mycket få ord som osar svavel i min vokabulär när jag använt Martins produkter.



Det är väldigt enkelt att byta själva kroppen till det du för stunden vill använda. Flytande, svävande, sjunkande eller en annan vikt. Du öppnar helt enkelt själva beteslåset, som följer med varje INNO Bombarda), drar ut stickan och byter kropp. Mycket smidigt. Själva stickan är testad med en dragstyrka på 20 kilo. Vilket definitivt räcker.

INNO Bombarda har enkla färgkoder. Den vita kroppen är flytande, svävande (intermediate) är transparent och den sjunkande är grå. INNO Stickan finns även i orange fluorescerande färg som gör den mer visuell för den som önskar det. Passar då givetvis bäst den vita flytande varianten som du även kan använda som ett flöte.




Nyhet är INNO Click Bombarda, där själva ”klickas” fast mot kroppen (se bild). INNO Click har annan utformning på kroppen vilket en kategori sportfiskare gillar. Med en inte alltför tjock flätlina som huvudlina kastar du både INNO Bombarda och INNO Click Bombarda långt. Personligen har jag kört med dessa även längs Vätterns klippor i jakt på lax och röding under senhösten och vintertid. För 25-35 gram kastar du tillräckligt långt i kombination med ett spö som är mellan 300-360 cm (10-12 fot).

Tänk på att…

… du kan fiska med betydligt fler beten än en fluga i linändan bakom bombardan. Även om du är på jakt efter havsöring. Små jiggar (se bild), gärna i kombination med ett litet sänke ett par decimeter ovanför. Mindre wobblers, spinnare etcetera. Inte minst med tanke på den heta trenden LRF-fiske (Light Rock Fishing). Varför inte ett naturligt agn som en strimla från makrill eller en sill, eller färsk alternativt blötlagd frystorkad borstmask? Bara fantasin sätter gränser.

Ut och fiska!

Skriv en kommentar