Filtrera
Stäng

Höstrapport från Tidan

Höstrapport från Tidan

Höst....
Det betyder cafe' och halsdukar för indie-poppare... eller sista minuten till kroatien för svensson. Jag gillar inte höst romantisering. Höst är ingenting, varken varmt eller kallt. Det är ett lureri.
Man kan dock inte förneka att Regnbåge och Gädda gillar hösten. Eller åtminstone gillar att äta flugor/ drag/ spinnare/ joggar etc då... 

Med sjunklinor och skumma set-ups på tafsar och flugor så lyckads jag trolla upp två bågar och en öring. Varav ena bågen och öringen tog på Grain lina (climax) och 0.26mm fet tafs med vit bonefish fluga i änden. Master of Set-Ups Kungen va? Den andra togs med Coastal flyt lina och 10' exsfs airflo polytafs och orange havsöringfluga. Var inovativ!!! Är vad jag säger. Sandra drog fyra fiskar jag tre och Niclas tre.

Vi mötte flera fiskare denna dag och alla hade haft kontakt. Men det var rätt tydligt att det var rätt grejor och metod som gav resultat. Sandra gick ner efter en rutinerad gubbe men som kört med flytlina och röd montana nymph utan att fått något, hon skickade i en Grain lina med #6 spö och mendar uppströms ett par gånger och släpper lite lina för at få driften långsamare och krokar i en fisk strax därpå. Slutsatsen var för mig att sjunk och tydliga färger var ett bra concept. Nu är ingen av oss Cezch Nymph profeter och vi körde aldrig detta fiske som ju enligt beskrivning verkar överlägset. Men jag är övertygad om att de fiskare jag mötte den dagen hade haft bättre flyt med rejäl sjunktafs eller sjunklina. Jag är ingen Tidanprofet, men samma inträffade förra året. Jag tror inte man ska underskatta djupet man fiskar på. Många säger djupet är viktigare än flugan, jag har ingen aning. Men jag kan dock konstatera att djupet har betydelse.


Sandra men en av sina fyra "Tidanfiskar".

Ursprungligen publicerad 2011-09-16

Skriv en kommentar