Filtrera
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR
Stäng
20% RABATT PÅ UTVALDA HASPELRULLAR KLICKA HÄR

Gunki Iron Perch | Gunki Scandinavia

den 28 maj 2018

Jens Byholm från Arvika slog i helgen till med en häftig fisk på 50cm och tog därmed ledningen med endast två dagar kvar i den första omgången av GUNKI IRON PERCH http://www.splashfishing.com/gunki-iron-perch/ som avslutas den 31/5.

Jens leder dessutom totalt med 143 cm ( 3 fiskar på 46,47,50cm ). Tvåa Matthias Henning från Stockholm med en grann borre på 49cm och 3 fiskar på totalt 140,5cm.

Här berättar Jens om sin senaste fångst:

”Fisken högg på ytterkanten av en friliggande grynna där det är ca 4 meter djupt strax innan det brantar ner till 6-7 meter. Botten är kuperad med både sten och växtlighet. Verkar bara ett ställe som naturligt håller gott om betesfisk.

Fiskar jiggen med täta vevstopp och varierar hastigheten för att komma underfund med vad som funkar för stunden. Växlar också mellan att ta hem den efter botten och i frivattnet.

Använder flätlina på 0,10-0,13 och skarvar på flourocarbon på mellan 0,30-0,40. Längst ut har jag en hake i storlek 1 så att jag lätt kan byta jigg. Vanligaste skallen är en 10g 4/0 men det kan varieras efter djup och andra förutsättningar mellan 5g och 15g. Återigen är det Gunki Jungle 10cm Natural Grey som har gjort jobbet. Har blivit en riktig favorit under försommaren då den levererat storabborre på storabborre för mig! ”

Jens Byholm

Skriv en kommentar