Filtrera
Stäng

Guidning för välgörenhet | Jonas Nordigårds

Guidning för välgörenhet | Jonas NordigårdsI samband med vår havsöringsaktivitet i slutet av mars hade vi ett lotteri där pengarna gick till havsöringen i 8-fjordarområdet. Jonas Nordigårds från Edgeflyfishing.com hade skänkt en guidedag värd 5000 kronor genom som sitt guideföretag Wild Fish Sweden och det priset vann Erik Sol. Totalt samlade lotteriet in hela 15 345 kronor vilket var ett mycket glädjande resultat.

I lördags var dags och Erik valde att ta med sin fiskekompis Hampus från Kungälv. Här kommer en rapport från Jonas samt lite bilder så ni ser hur det gick.

Efter en vecka med mycket tufft väder och ett par dagars regn så får man säga att lördagsvädret var hyfsat trots en ihållande och stundvis väldigt kall nordanvind. Vi startade redan vid sju på morgonen och då var det inte varmare än 2,5 grad ute. Vi utgick från Ellös på Orust och under dagen betade vi av ett helt gäng med heta platser runt framför allt Malö, Flatön och Skaftö. Många av platserna här är fantastiskt vackra med naturliga tidvattenströmmar som gör den här delen av skärgården till ett utmärkt område för havsöringsfiske. Vi fiskade både strömkanter och grundflak. Vattentempen låg runt 6-7 grader så det var i stort sett samma temperatur som vid premiären för en månad sedan. Fisket var tufft men grabbarna kämpade på bra och hade några efterföljare. Oftast i samband med att vinden la sig något och solen kikade fram. Vid 10-tiden fick både Erik och Hampus dagens första öringar.

Dagen flöt på i en lagom lunk och vädret bjöd på allt från strålande solsken med något trevligare vindförhållanden till en ihållande hård vind vilket begränsade vårt fiske då vi tvingades söka områden med lä för att kunna fiska effektivt. När byarna la sig och man kände att solen började värma så blev fisket genast hetare och efter ytterligare några efterföljare fick de varsin öring till. Vi hade kanondag på havet med mycket skratt och ett varierat och kul fiske i en fantastisk miljö.Är ni sugna på en havsöringstur med Jonas med utgångspunkt från Orust når ni honom genom: http://www.wildfishsweden.se

 

 

 

Skriv en kommentar