Filtrera
Stäng

Tyvärr - Denna produkt är utgående och ej längre tillgänglig eller är slut i lager

Guideline Presentation EVOLVE WF5

Presentaion EVOLVE är en speciallina för det lätta fisket. Kombinationen av linans tapering och korta klumplängd gör den suverän vid försiktiga presentationer på korta kast och olika typer av specialkast. Eftersom det inte behövs mer än 8,5 meter lina ute för att spöet skall jobba maximalt, passar denna lina också mycket bra när man fiskar i trånga lägen där det är buskar och träd i vägen. Första delen av skjutlinan är något grövre, en så kallad handling line, som ger linan en bättre energiöverföring till klumpen och att man klarar att man håller mer lina i luften.
Lagerstatus: Tillfälligt slut
Artikelnr: 051968
Tillverkare: Guideline
Fri frakt!
899,00 kr
855,00 kr
Line Weight Head Weight Head Length Total Length
WF #2 Floating 7g / 108 grains 8,8 m / 28,8 ft 24 m/26 yds
WF #3 Floating 8g / 123 grains 8,8 m / 28,8 ft 24 m/26 yds
WF #4 Floating 9,5g / 146 grains 8,8 m / 28,8 ft 25 m/28 yds
WF #5 Floating 11g / 170 grains 8,8 m / 28,8 ft 27,5 m/30 yds
WF #6 Floating 12,5g / 193 grains 8,8 m / 28,8 ft 27,5 m/30 yds

Line Weight Head Weight Head Length Total Length
WF #2 Floating 7g / 108 grains 8,8 m / 28,8 ft 24 m/26 yds
WF #3 Floating 8g / 123 grains 8,8 m / 28,8 ft 24 m/26 yds
WF #4 Floating 9,5g / 146 grains 8,8 m / 28,8 ft 25 m/28 yds
WF #5 Floating 11g / 170 grains 8,8 m / 28,8 ft 27,5 m/30 yds
WF #6 Floating 12,5g / 193 grains 8,8 m / 28,8 ft 27,5 m/30 yds

För ett par år sedan då de enorma stimmet utav Bonito kom in till vår västkust så fiskade jag och min vän Kong efter dessa, vi fiskade ifrån båt och hade i princip samma fluga & står ca 4 meter ifrån varandra och kastar lika långt och mot samma plats. Det som hände under dagen var att jag fick fisk efter fisk och Kong fick inte ett napp, när jag började klaga över att det var så jobbigt att veva in ännu en fisk så fick han nog. "Ge hit ditt jävla spö" efter att jag vevat in fisken så fick han mitt spö. 2-3 kast senare så Booom! Stenhårt hugg och sedan rusning, ännu en bonito  landad, denna gång av Kong men med min utrustning. 
 
Så vart vill jag komma? Jag är övertygad om att denna dag så var rätt medicin att få flugan till "rätt" djup men också att den stannade på det djupet, för det var där fisken befann sig och framförallt, det var på det djupet den var beredd att hugga. Jag hade en Airflo Sixth Sense sjunk5 och Kong hade en fluglina med snabbt sjunkande klump men flytande runningline, han kom också ner på samma djup som mig initialt men då han började fiska hem flugan så steg den närmare ytan och där var boniton inte intresserad av att hugga. Varför? Det får vi aldrig veta. 
Kanske det fina vädret, klar himmel och solsken och klart vatten gjorde fisken försiktigare och man var tvungen att komma närmare den. Då jag lånade ut mitt spö till Kong och han direkt fick fisk så använde jag hans spö och fick inte ett hugg, lustigt nog så hade han jätte bra bonito fiske med den linan bara någon vecka innan, men denna dag gick det verkligen inte. Jag tror djupet och att flugan stannade på rätt djup var avgörande denna dag, viktigare än flugvalet för jag fick på olika flugor under dagen. Amerikaner pratar ofta om att fiska i rätt "vatten kolumn" och jag tror det ligger mycket i det, ibland helt avgörande.
 
Vi har ett brett sortiment utav olika sjunklinor för att täcka alla tänkbara och otänkbara situationer oavsett om du fiskar regnbåge, havsöring ifrån klipporna, gädda, abborre, bonito (bevisligen) etc etc etc. Airflo Sixth Sense med sin stumma kärna är en favorit men Scientifc Anglers Frequency är också grymma och kastar oerhört bra tack vare sin tunna diameter, Rio Mainstream är också riktigt bra och har en behagligare prislapp. Fiskar du vadandes så anbefalles linkorg av något slag vi har flera modeller att välja på.
 
Katt tajts & sjunklina är en oslagbar kombination på Bonito eller när som helst då du vill komma ner till fisken och se magisk ut på bild.
 
Pro-tip! Fiska barfota så märker du om du står på linan.
 
 
Son av solen, Kong är glad igen! Soldyrkaren Kong fick låna Martins grejer, ett gammalt Lpxe i klass #6 riggad med en Airflo sixth sense sjunk 5. Två kast senare var spöet böjt och backingen på väg ut.
Specifikationer
Densitet Flytande
Klumplängd & Typ Kort
Fabriksögla Ja
Klass 5
Skriv din egen recension
*
*
  • Dålig
  • Utmärkt
*
*
*
Specifikationer
Densitet Flytande
Klumplängd & Typ Kort
Fabriksögla Ja
Klass 5
Kunder som köpte denna köpte också

Scott Flex 9ft #5

Scott Flex är extremt lätta och framförallt väldigt förlåtande att kasta med. Flex spöna ger tighta linbågar och bra linhastighet med väldigt lite ansträngning och kraften i klingan ligger i buttdelen. Den här typen av aktion ger bra krokningsegenskaper utan att tumma på kraften i klingan. En av utgångspunkterna vid utvecklingen av Flex-serien var att skapa ett spö med komponenter av toppkvalité och samtidigt jobba för att hålla nere priset. Man har integrerat flera av komponenterna från både Radian och Meridian serien vid tillvärkningen av Flex-serien. Precis som de andra Scott spöna så är de byggda från start till slut i Montrose, Colorado (USA).
4.999,00 kr

Guideline Fario Truckerkeps

Ny snygg truckermodell i vårt Fariosortiment med låg profil tillverkad av borstad bomullstwill. Kepsen har brun frontpanel samt kakifärgad mesh bak och på sidorna. Justerbar kardborrestängning i nacken. Materialet består av 47% bomull, 25% polyester and 28% nylon. En storlek som passar de flesta.
279,00 kr 265,00 kr