Filtrera
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!
Stäng
PÅ GRUND AV COVID-19 KAN LÄNGRE LEVERANSTIDER FÖREKOMMA PÅ BESTÄLLNINGSVAROR. KONTAKTA OSS FÖR MER INFO!

GROV HAVSÖRING I SKÅNE | Agne tipsar | www.el-ge.se

-

Äntligen ute på kusten igen!!

Det var några år sedan jag sist var nere i Skåne i januari, så när jag fick ett meddelande av min vän Martin med frågan om jag ville med ner till Höganäs så var jag inte långsam på att tacka ja. Vi åkte vid 6 tiden och var nere vid Skånes västkust vid 8:30. Väl där tog jag på mig mina Simms-vadare och satte ihop mitt Scott Sector 9ft #6 jag bytte även min tafs som suttit på sedan höstens kustfiske på hemmaplan. Jag kör för det mesta med upphängare så denna dagen startade jag med en liten brun foammärla och en salmon pink speybugger. Havet låg lugnt och stilla hela dagen. Jag fiskade med SA Volantis intermediet. Det krävdes inte många kast innan jag fick kontakt med en fisk, jag la ett kast precis intill en sten en bit ut.

Två hemtagningar senare kände jag ett tungt hugg. Äntligen fisk på tafsen, en känsla som jag har saknat! När jag till slut får fisken i håven efter en ganska lugn fight så ser jag att den tagit min rosa spey bugger som sitter längst ut på tafsen. Efter mätning och ett foto i håven får fisken simma tillbaka. 48cm havsöring är en ok start på det nya fiskeåret. Martin och jag lägger ytterligare en timma på samma plats men utan framgång. Vi kör vidare till en plats lite söder om Höganäs och fiskar i lite drygt en timma. Stendött..

-

-

Efter ett tag byter vi ställe igen och möter upp med två andra vänner, Albin och Tim. De står redan utvadade när vi kommer dit. Jag vadar ut en bit mot Tim och snackar lite med honom om hur dagen varit. Det är lite grundare på denna platsen så jag byter till Guideline coastal flyt för att inte fastna i botten. Vi fiskar ett slag och plötsligt vakar det mittemellan mig och Tim. Jag lägger ett kast mitt i vakringen och känner hur linan sträcker upp. Denna fisken är lite mindre mellan, 35-40 cm.

-

-

Jag släpper tillbaka fisken och vänder mig mot Tim som säger att han hade ett följe av en fisk i förra kastet. Han lägger ut ett nytt kast och då smäller det till ordentligt, jag ser hur hans spö böjer sig och fisken börjar rusa. Det är tunga ryck. Jag ser en grov stjärtfena som bryter den stilla ytan. Det är en riktigt bra fisk! När den håvats så ser vi hur fin den verkligen är. Blank med vita, nästan genomskinliga bukfenor och i riktigt bra kondition. Jag fotar fiskaren och fisken innan den släpps tillbaka.

Jag hör av mig till Martin som gått en bit bort på sträckan för att berätta om Tims fisk, Martin har också fått fisk vilket gläder mig. Vi fiskar några timmar till och Martin landar en fisk till i den vackra solnedgången. Kanske att det blir en eller ett par turer till ner till Skåne innan det är dags här hemma 1:a april.

-

Skriv en kommentar
Kommentarer
2021-01-09 16:37
Hej. Var rätt många "göteborgare" på plats och sedvanligt vid Lerhamn. Fick som guide varning om att här var 17 från norr vid Lerhamn.Eftersom jag lägger högst en halvtimme vid mina platser och små avstånd köra så dit direkt med obligatorisk kikare, räknade ett knappt dussin på plats.Brukar ha som riktmärke att det inte är lokala som är där när företrädesvis flugfiskare står utvadade vid svår botten utan vadarstav och oavsett köld använder andningsvadare. Kul och intressant oavsett vilket träffa stammisar och hoppas alltid de får lön för sin ork att ta sig hit med oftast osäkra förhållanden och då innan det fina fisket startar i april.