Filtrera
Stäng

Grönland 2012

Grönland 2012
Nu har jag anlänt efter mitt grönlandsäventyr. Fisket i år skulle inriktas på en älv längre norrut än förra året. Jag anlände till Grönland den 15 augusti och regnet vräkte ner. Enligt mina arbetspartners hade himlen öppnat sig tre veckor tidigare och sedan dess hade det regnat varje dag. Det var således ingen risk för att älven skulle vara uttorkad.
Första gruppen anlände den 17 aug och blev en halv dag försenade p ga regn och dimma, ett vanligt förekommande moment på Grönland. Nåväl alla på plat och båtfärden kunde börja. Fisket den första kvällen var kanon med flera fiskar över 2 kilo och ett antal som var upp emot 3.Den första gruppen hade väldigt bra fiske de första dagarna när vädret fortfarande var "dåligt". Älven gick hög och på varje flod steg det nya partier med röding. När vädret väl vreds om till sol var fisken mer skygg och svårflirtad. Trots detta togs mycket fisk i 2-3 kg klassen.


Gruppen fiskade bra och lurade ca 20 fiskar per person och dag. Vissa var silverblanka direkt från havet medans andra hade intagit lekdräkt (knallröd)
Innan grupp 1 hann åka hem fick vi uppleva ett sagolikt fiske vid den ena nacken till en mindre sjö, helt vindstilla och rödingar som inte tvekade att stiga till våra flugor.

Med grupp 2 kom även solen. Solen gassade resten av resan men med klart väder kom även kalla nätter. Minusgrader varje natt och riktigt kallt på morgonen var våran vardag. Fiske blev lite trögare men vi fick gott om fin fisk. Resan till Grönland var verkligen en upplevelse i år igen. Att möta ren vildmark tillsammans med människor från hela världen är verkligen ett äventyr. Att se människor i olika åldrar och olika ursprung fiska och leva tillsammans är häftigt. Tack vare fisket har man en samlingspunkt som förenar folk. Avslutar detta inlägg med lite bilder som man kan kolla tillbaks på i vinter.

Publicerades ursprungligen 2012-08-28

Skriv en kommentar