Filtrera
Stäng

Flugrullar

Välkommen till sektionen för flugfiskerullar som domineras av flugrullar från Guideline, Waterworks Lamson, Hardy, Alfa, Hatch och Loop. Flugrullen är en viktig komponent i flugfiskeutrustningen om du exempelvis fiskar stor öring i små vattendrag där man vill kunna förlita sig på en bra broms. Flugfiskar du efter lax eller havsöring i rinnande vattendrag såsom Byske, Kalixälven, Mörrum, Örekilsäven eller i Norges laxälvar så är bromsen och rullen av stor betydelse.

Ska du precis börja flugfiska så är rullen inte högt prioriterad utan fungerar främst som en förvaring av din flugfiskelina. På de flesta rullmodellerna kan man enkelt skifta vevriktning. På vissa modeller kan du välja vilken vevriktning du vill ha i vår shop. Här finns egentligen inget facit, men det vanligaste förekommande är att högervänta fiskare väljer vänstervevad rulle och viceversa. 

Beställ din flugrulle av oss online – enkelt & smidigt

 

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser. Vår tanke med hela hemsidan är att det ska kännas som att man är inne i våra fysiska butiker. Därför har vi lagt stort fokus på att plocka ut rätt produkter i respektive avdelning på hemsidan, samt att presentera dem såsom vi hade valt att presentera dem för er i våra fysiska butiker. 

 

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Lamson Cobalt (Inkommer våren 2018)

Lamson Cobalt är konstruerad för Big Game fiske och är utrustad med en ny förstärkt ram med dubbla axlar och nedsänkt rullfot för att fördela vikt och kraft bättre. Den storspoliga rullen har dessutom en perfekt balanserad spole vilket gjort att man inte behövt använda motvikt vilket normalt sätt brukar vara en detalj som potentiellt kan trassla en skjutlina. Rullen är certifierat vattentät ner till 100 fot och har ett helt nytt bromssystem som står emot alla tänkbara fiskesituationer. Självsmörjande O-ringar, totalt förseglat bromssystem med högprecisions ABEC 5 keramiska lekanden och grafitkomponenter som tål ett vridmoment på 12lbs.
6.599,00 kr

Lamson Litespeed IV

Lamson Litespeed Hard Alox är renodlade storspole rullar med samma bromssystem som man finner i Waterworks ULA rullar. Rullarna är tillverkade i USA. Bromssystem som till större delen är tillverkat i titan. Litespeed rullarna har en stryktålig finish. Detta har man har åstadkommit genom att anodisera aluminiumet så att det bildas aluminiumoxid, förmodligen det mest stryktåliga ämnet som finns i världen. Rullen är väldigt enkel att justera vevriktning på.
Lagernivå:
Från 2.939,00 kr

Lamson Speedster

En betydligt större diameter än Lamsons tidigare modeller och en smalare spole får den att sticka ut ur deras sortiment. Dessutom hamnar rullen i ett väldigt bra pris sett till sin prestanda. Rullen är extremt lätt och har en tilltalande design. Bromsen upplevs som jämnare än tidigare modeller, man har också centrerat vevknoppen som tillsammans med den stora spol diametern ger en väldigt hög linupptagningshastighet.
Lagernivå:
Från 3.599,00 kr

Loop Classic

Loop Classic har ett klassiskt yttre men en toppmodern insida och mekanik. Rullen har en robust konstruktion med den ultramoderna Power Matrixbromsen, det helt vattentäta bromssystemet hanterar de tuffaste fiskarna under de tuffaste förhållandena. Rullarna har en ljudlig knarr som signalerar fast fisk. Classicrullen är helt rostfri och har ett ergonomiskt vevhandtag med en smart tafshållare på balansvikten. Du kan välja mellan vänster- och högervevad modell. Oavsett vilken Classic Rulle du väljer så får du ett numrerat exemplar levererad i ett handtillverkat läderetui.
Lagernivå:
Från 5.990,00 kr

Loop Xact

Loop Xact rullen är en modifierad variant utav den tidigare CLW rullen. Xactrullen kombinerar fortsatt modern teknik, lätt vikt, bra broms och lågt pris. Vattentätt bromssystem och ett vattentät köp.
Lagernivå:
Från 1.090,00 kr

Okuma Airframe Large Arbor

Flugrulle från Okuma som har en s.k storspole, detta medför att du snabbare kan ta hem lina och reducerar risken för tafsbrott i och med en jämnare rotation vid rusningar. Prisvärd och lätt rulle i kompositmaterial. Populär bland kust- och sjöflugfiskare.
Lagernivå:
Från 349,00 kr