Filtrera
Stäng

Flugbindningssats Retro Röd Strömslända

Komplett flugbindningssats i retroförpackning med allt du behöver för att binda en åsländenymf på ett klassiskt vis. Det medföljer även bindinstruktioner. Nymfen lever på växter i alla typer av rinnande vatten och i sjöar med snabb genomströmning. Den kläcker fritt, hängande i vattenytan och kämpar sig med ryckiga rörelser ur nymfskalet. Honanas färger varierar mellan oliv och gul-oliv. Vingarna är blågrå. Hanens kropp har en brunröd ton och hans ögon är tegelröda. Efter hudömsningen, i spinnerstadiet får honan en brunröd färg och genomskinliga vingar. Svärmningen sker sent på eftermiddagen fram till solnedgången. Honan pressar ut hela äggbollen under bakkroppen och lägger alla äggen på en gång i vattenytan. Ofta blir hon liggande kvar på vattenytan. Röd strömslända har tre stjärtspröt och är 6-10mm lång.
Lagerstatus: I lager
Artikelnr: 079993
Leveranstid: 1-3 vardagar
69,00 kr
29,00 kr
  • Fri frakt > 500kr
  • 30 dagar öppet köp
  • Snabba leveranser
  • Grym kundservice
  • Rätt priser

Svärmning:

Södra Sverige: Juni - Oktober

Mellersta Sverige: Juli - September

Norra Sverige: Juli - Augusti

Svärmning:

Södra Sverige: Juni - Oktober

Mellersta Sverige: Juli - September

Norra Sverige: Juli - Augusti

Skriv din egen recension
*
*
Dålig
Utmärkt
*
*
*
Kunder som köpte denna köpte också

Flugbindningssats Retro Åsländenymf

Komplett flugbindningssats i retroförpackning med allt du behöver för att binda en åsländenymf på ett klassiskt vis. Det medföljer även bindinstruktioner. Åsländenymferna är ganska goda simmare som lever företrädesvis i rinnande vatten. Till familjen hör 11 arter, varav en påträffas i sjöar. Nymfen har korta, behårade stjärtspröt. Kroppsformen är oval och gälarna är ganska små och orörliga. Åsländenymferna kläcks i regel fritt i vattenytan men ibland ser man nymfer som tar sig upp på en sten för att kläckas. Medan nymfernas färg är relativt likartad, brunoliv, skiljer sig sländorna åt markant. Några arter är olivfärgade i dunstadiet, dvs när de är nykläckta, andra grå eller svarta. Storleken på sländorna varier mellan 5 och 11mm. De olika arterna svärmar vid olika tidpunkter på säsongen och vid de flesta fiskevatten kan man i regel påträffa någon åsländeart som är i farten när som helst man är där. Detta bindkit innehåller så man kan binda i samma stil som Frank Sawyer, en klassisk engelsk flugfiskare.
69,00 kr 29,00 kr

Flugbindningssats Retro Strömsländenymf

Komplett flugbindningssats i retroförpackning med allt du behöver för att binda en åsländenymf på ett klassiskt vis. Det medföljer även bindinstruktioner. Strömsländenymferna är kompakt byggda och klumpiga simmare. De lever bland växter ofta i alla typer av rinnande vatten och i sjöar med snabb genomströmning. Vid kläckningen, som sker fritt i vattenytan, blir de ofta liggande en stund innan sländan befriat sig från nymfhuden. Övervintringen sker i äggstadiet och därför finner man inga nymfer i vattnet förrän omkring en månad innan sländorna börjar svärma. Den färdiga sländan har stått förebild för den klassiska flugan B.W.O. Med detta kit binder vi i stil med Skues imitation - ett annat klassiskt engelskt mönster. Nymfen är 6-10mm lång. Samma imitation kan användas för stor strömslända, vars nymf är 10-13mm lång.
69,00 kr 29,00 kr